IMG 1765bb BorderMaker

Floralia 2024! Weekend van 14 en 15 september:

De voorbereidingen voor het gezelligste weekend van het jaar zijn in volle gang

Zo ergens in het voorjaar, als de tuinen beginnen te bloeien en de eerste zonnige dagen van het jaar zich aandienen, weten de Niedorpers het al: tijd om te beginnen met de voorbereidingen op de Floralia. De groepen beginnen met het kiezen van een onderwerp en het bestuur is druk met de eerste voorbereidingen. De vergunningsaanvraag wordt ingediend, de jurering onder de loep genomen, het straattheater geboekt, de sponsoren en vrijwilligers worden gevraagd, etc.

Vorig jaar deden maar liefst veertig groepen mee, waaronder een groot deel nieuwe aanwas vanuit de jeugd. We zijn dolblij met zulke fanatieke deelnemers en hopen dat dit jaar weer te evenaren. Vorig jaar zijn wij gestart met een online voorverkoop en bandjes als entreebewijs. De reacties hierop zijn positief, en met wat verbeteringen gaan we deze voorverkoop nog beter organiseren.

Ook in het bestuur is er nieuwe aanwas. Elise Tersteeg is onze nieuwe voorzitter. Zij draagt de Floralia een warm hart toe; een uniek evenement waar saamhorigheid en gezelligheid de sleutelwoorden zijn. Belangrijk is dat wij de Floralia als dorp samen met de bewoners en bedrijven dragen. Met inzet en enthousiasme van iedereen, maken wij de Floralia tot een uniek evenement waar wij trots op kunnen zijn!

Het bestuur hebben wij verdeeld in werkgroepen. In de werkgroep bloemen en groepen komt Floor Bossen ons versterken. Floor zal samen met Marieke de Dood, jullie al bekend, contactpersoon zijn voor de groepen. Samen zijn ook zij al in voorbereiding en klaar om jullie onderwerpen te ontvangen.

Op de aankomende Kieledag zal de Floralia ook een plek hebben, en goed nieuws: de Floralia vlaggen zijn weer op voorraad en dan te koop. Voorafgaand aan de Kieledag zullen wij in de Niedorper meer vertellen over onze Floralia kraam en waar we te vinden zijn.

Een zonnige groet vanuit het Floralia bestuur en wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij de poort. Gezellig, samen met een vriend(in) of buur(man/vrouw) een paar uurtjes helpen bij dit mooie evenement. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..