Herkomst kipdelen DEF 640x480

Een vitale, sterke en gezonde kip met smaak. Dat is waar Keurslager Broersen voor gaat en staat.

In de Keurslagerij is de zogeheten Boerderijkip verkrijgbaar. Een Hollandse scharrelkip die opgegroeid is met oog voor verantwoordere leefomstandigheden. Een kip die bovendien naar echte kip smaakt en alleen verkrijgbaar is bij de specialist.

“Voor de consument is het vanwege het grote en onduidelijke aanbod tegenwoordig lastig te bepalen welke kip nog echt kwalitatief is en échte smaak heeft”, aldus Keurslager Patrick Broersen. “Wij vinden het belangrijk om onze klant op dat gebied garanties te kunnen bieden. Bovendien streven we ernaar onze klant beter, bewuster en gezonder te laten genieten voor een betaalbare prijs. Vandaar onze keuze voor de Boerderijkip.” Het vlees van de boerderijkip komt van langzaam groeiende dieren. De stallen waarin ze leven zijn diervriendelijker ingericht, beschikken over een overdekte vrije uitloop en het dag- en nachtritme wordt gewaarborgd. Doordat de kippen meer tijd en leefruimte hebben zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. De kippen krijgen 100% plantaardig voer, dat voor minimaal 70% uit granen bestaat.

Met de bewuste keuze voor Boerderijkip zet Keurslager Broersen een flinke stap in het bieden van meer diervriendelijke en ambachtelijk lekkere kip. “Klanten kunnen daarbij altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies als het gaat het om het product, recepten en bereidingswijzen, aldus Patrick.

Voor meer informatie over Boerderijkip en smakelijke recepturen met Boerderijkip producten kijkt u op: www.boerderij-kip.nl.