Nieuwe Niedorp 1 002aa

Online kunstlezing Kunstig Keulen

De eeuwenoude Duitse metropool heeft voor ieder wat wils. In de online kunstlezing op woensdag 20 december om 19.30 uur neemt kunsthistoricus Krzyzstof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend de deelnemers mee langs de kunst van Keulen. Van het veelzijdige historische straatbeeld tot de moderne en hedendaagse kunst in de musea.

De geschiedenis van Keulen gaat terug tot de Romeinse tijd. Als handelsstad en de hoofdstad van een belangrijk aartsbisdom groeide Keulen in de middeleeuwen uit tot een van de grootste en rijkste steden van West-Europa en dat is te zien. Meer dan tien Romaanse kerken staan nog steeds hun grootsheid uit te stralen. De dom van Keulen torent boven de stad uit en is van heinde en verre te zien. In de Sankt Pantaleon is zelfs de in Byzantium geboren keizerin Theophanu begraven.

Daarnaast bieden de Keulse musea een veelzijdige schat aan kunst. De middeleeuwse collectie in het Schnütgen Museum, de doorsnede van de westerse kunst in het Wallraf-Richartz-Museum en de moderne en hedendaagse kunst in het Museum Ludwig zijn verrassend rijk.

Een kaartje voor de lezing kost € 5,00. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het programma Zoom. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.