deep space nebula by bs4711-d3exi7w 640x480

Op vrijdag 14 november om 19.30 geeft Govert Schilling een lezing in het CultuurCafé van boekhandel Plukker.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur over sterrenkunde en ruimteonderzoek. Zijn nieuwste boek is begin november verschenen Deep Space. Een uniek en betoverend boek over een van de meest mysterieuze thema’s ooit: het universum en het ontstaan van alles sinds de oerknal. Kaarten à € 3,50 (incl. koffie/thee) verkrijgbaar bij de kassa of reserveren via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Over Govert Schilling

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen, en is hij eindredacteur van de populaire website www.allesoversterrenkunde.nl.

Over Deep space

Het heelal is nu eenmaal niet ontworpen om ons voorstellingsvermogen te behagen. Govert Schilling vertelt in begrijpelijke woorden over het meest mysterieuze thema ooit: het universum en het ontstaan van alles sinds de oerknal. Deep space is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de fenomenen die zich voordoen in het heelal. De illustraties in het boek zijn onwaarschijnlijke kleurenopnamen van Hubble en andere ruimtetelescopen.

Lezing van Govert Schilling in CultuurCafe Plukker op vrijdagavond 14 november om 19.30 uur. Kaartjes 3,50 (incl.koffie/thee na de lezing) te verkrijgen bij boekhandel Plukker en reserveren boeken via www.boekhandelplukker.nl. Mogelijkheid tot het stellen van vragen. Einde avond 21.00 uur.