kinderboekenweek-logo

De Kinderboekenweek met als thema “Raar maar waar” is dit jaar van 7 t/m 18 oktober.

Boekhandel Plukker heeft een kinderprogramma georganiseerd op woensdagen en zaterdagen voor kinderen van verschillende leeftijden; Bobbi komt, kinderen kunnen proefjes doen, meedoen aan een puzzeltocht, en trommelen op Afrikaanse trommels. Natuurlijk kan er een mooi boek uitgezocht worden en krijgen kinderen bij aankoop van 10 euro “Per ongelukt!” van Simon van der Geest cadeau.

Naast het Kinderboekenweekgeschenk van Simon van der Geest, “Per Ongelukt!”- bij besteding van 10 euro- is het prentenboek “Speeltuin” van Mies van Hout speciaal voor de Kinderboekenweek uitgegeven en kost € 5,00.

Tijdens de Kinderboekenweek is het feest voor kinderen bij boekhandel Plukker. Het CultuurCafé wordt geheel omgetoverd tot KinderCafé. Kinderen kunnen kleuren, knutselen, voorgelezen worden en spelen terwijl de ouders hun boodschappen doen.

Daarnaast heeft boekhandel Plukker weer een Kinderboekenweekprogramma voor kinderen van verschillende leeftijden:

Woensdagmiddag 7 oktober vanaf 14.00 uur komt Bobbi bij Pagina Plukker in het Makadocentrum! Je kunt deze middag gaan knutselen, met Bobbi op de foto en de handtekening van Bobbi krijgen! Aanmelden kan hier. Geschikt voor peuters en kleuters.

Zaterdag 10 oktober van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen allerlei wetenschappelijke proefjes doen in ons KinderCafé. Kun jij een stapel boeken omblazen? Kun je geluid voelen? Hoe sterk is water? Kom erachter door mee te doen! Vanaf 6 jaar.

Woensdag 14 oktober is er een proef-, puzzel- en speurtocht i.s.m. Kopgroep Bibliotheken. Om 14.30 uur beginnen we in de bibliotheek en om 16.00 uur eindigen we in ons Kindercafé, I.v.m een beperkt aantal plaatsen is aanmelden gewenst. Aanmelden kan hier.

Zaterdag 17 oktober eindigen we de Kinderboekenweek feestelijk met een workshop Djembé ( Afrikaanse trommel) van Benito Kaarsbaan. We beginnen om 14.00 uur en iedereen mag meedoen. Jong en oud!

Kortom, er is de hele maand oktober van alles te doen in het KinderCafé van boekhandel Plukker. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Boekhandel Plukker maakt een feest van de Kinderboekenweek. Voor nadere info ook over genomineerde kinderboeken voor de griffels zie www.boekhandelplukker.nl