IMG 8843 BorderMaker

Elke donderdag in de vastentijd voor Pasen.

Op vijf donderdagen v.a. 22 februari ben je welkom om aan te schuiven bij één of meerdere van de Open Maaltijden. Ze worden georganiseerd In een samenwerking van Kerken en Dorpen in de oude gemeente Niedorp.

Vijf maal een eenvoudige maaltijd voor ieder die graag samen wil eten, daarbij gaat het om korte en ongedwongen bijeenkomsten, waarin ontmoeting en samen eten centraal staan. Er is inloop vanaf kwart voor 6 (17.45 uur). Om 18.00 uur wordt ieder welkom ge-heten en wordt de maaltijd geopend. Om 19.00 uur is ieder weer vrij om te gaan.

Vorig jaar zijn de aantallen bezoekers gestegen naar tussen de vijfenzeventig en honderd bezoekers. Sommige mensen komen éénmaal eten, alleen in hun eigen dorp en stek, anderen eten meerdere keren mee, want het is ook leuk om eens elders te kijken en proeven. En wat is er nu gemakkelijker dan tegen zessen bij iemand aan te komen en dan lekker je voeten onder de tafel te schuiven.

Mede vanwege de aantallen is het voor de organisatie wel handig als je je van te voren even opgeeft, telkens bij de contactpersoon van de plek waar de maaltijd wordt gehouden. Maar als je dat vergeten bent, geen nood, we zorgen altijd wel voor een pannetje extra, en: eerlijk zullen we alles delen.

Voedzaam en eenvoudig

De maaltijden bestaan uit een keur van verschillende soepen die door vrijwilligers gemaakt worden, zowel vegetarisch als carnifoor. De recepten en gerechten komen van over de hele wereld, en worden bereid door oude en nieuwe Buren. De keuze voor maaltijden met soep en brood is bepaald door de Vastentijd, een gebruik uit (niet alleen) de Christelijke traditie, waar we kiezen voor weliswaar voed-zaam, maar ook: eenvoudig.

De toegang en deelname is vrij. En net zo vrij ben je ook, om na de maaltijd een bijdrage te geven aan de Vastenactie, die bestemd is voor een goed doel dichtbij of ergens in de wereld.

Namens de Gez. Kerken en Dorpen (Nieuwe en Oude Niedorp, Winkel en 't Veld) zeg ik: u bent van harte welkom.

ds. Focco F. Omta

Agenda:

Do. 22 februari: Fenixkerk N. Niedorp

Do. 01 maart: Onder de Kastanje RK N.Niedorp

Do. 08 maart: De Mafkikker Oude Niedorp

Do. 15 maart: Lucaskerk Winkel

Do. 22 maart: Marinxschool RK 't Veld

Inloop: vanaf 17.45 uur

Aanvang: om 18.00 uur ( - 19.00 uur).

Aanmelden telkens op dinsdag twee dagen vóór de maaltijd:

0226-411907 (N.N. Fenix) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0226-413541 (N.N. O.d.Kastanje) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-49944788 (O.Niedorp Mafkikker) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0224-541376 (Winkel Lucas) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-54696452 ('t Veld Gebouw Veldzicht) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom

De toegang is vrij, u kunt desgewenst iets geven voor het Goede Doel van de Vastenactie.