IMG 3311 640x480 BorderMaker

Dit jaar bestaat De Roode Eenhoorn 5 jaar en dat willen we vieren.

Op 1 februari 2013 kwamen de eerste vijf bewoners wonen in hun eigen spik splinter nieuwe appartement. Al gauw volgenden er nog 2 en met de laatste bewoner waren er nog gesprekken gaande.

De negen medewerkers voor de zorg en het beheerdersechtpaar waren, na een zorgvuldige selectie procedure, aangenomen.

Natuurlijk verliep het in het begin soms wel eens wat chaotisch en vooral voor de bewoners was het wennen. Ze kwamen allen vanuit hun vertrouwde omgeving en kregen nu hun eigen huisje. Dit is voor iedereen wennen, beperkt of niet beperkt. Rondom het pand was nog niet alles klaar en zodoende was de officiële opening op 21 april 2013. Vele mensen hebben op die stralende dag het “open huis” bezocht.

Nu, 5 jaar later, loopt alles op rolletjes. Natuurlijk is er weleens wat, soms iets groots, soms iets kleins. Maar dat is overal zo.

We hebben op dit moment 9 bewoners en alle appartementen hebben dus een bewoner. Een team van 16 zorgmedewerkers en 2 medewerkers voor de interieur verzorging maken het compleet.

Dan hebben we nog de vele vrijwilligers: de klusjesmannen, de mensen die helpen in de horeca en niet te vergeten de mensen die regelmatig koken voor de bewoners. Al deze mensen zijn goud waard voor De Roode Eenhoorn.

We willen dit 5 jarig bestaan niet stilletjes voorbij laten gaan, want we zijn trots op wat we hebben gerealiseerd: negen bewoners met een beperking die hun eigen plekje hebben gevonden met goede 24 uurs zorg. De bewoners en de medewerkers gaan in mei drie dagen naar de Efteling. Dit was de grootste wens van de bewoners zelf.

Graag nodigt het bestuur van De Roode Eenhoorn iedereen uit voor het “open huis” op zaterdag 14 april a.s. van 14.30 – 17.00 uur in De Roode Eenhoorn. Onder het genot van een hapje en een drankje met live muziek kunt u (bijna) alles nog eens rustig bekijken.

Wij hopen u daar te zien.

Het bestuur van De Roode Eenhoorn

Ruud en Yvonne Wiedijk

Flip en Margriet Julius

Theo en Joke Broersen