drie bankjes schuren en schilderen LR BorderMaker

Medewerkers Wooncompagnie helpen bewoners tijdens Maatschappelijke Dag.

Huurders die daar zelf niet toe in staat zijn helpen bij klusjes in en om huis. Of wandelen en lunchen met bewoners die er graag even uit willen. De medewerkers van Wooncompagnie deden het graag, tijdens de jaarlijkse Maatschappelijke Dag op donderdag 12 juli jongstleden. Met de Maatschappelijke Dag wil de woningcorporatie haar betrokkenheid bij huurders en het werkgebied tonen. Medewerkers voerden gedurende de dag uiteenlopende klusjes uit, met samenwerkende organisaties. Voor individuele of groepen huurders.

Schutting rechtzetten, de garage schilderen en samen wandelen

Wooncompagnie benaderde huurders enige tijd geleden met de vraag wat de corporatie tijdens de Maatschappelijke Dag voor ze zou kunnen betekenen. Bewoners konden ook een andere huurder opgeven die volgens hen wat extra hulp of aandacht verdient. Zo zag een huurder in Warmenhuizen hoe medewerkers van de corporatie zijn schuur opknapten en werden bewoners in Middenmeer blij van het feit dat hun poort en garage werden voorzien van een verse verflaag. Twee alleenstaande bewoners op leeftijd genoten van een uitstapje naar Castricum, afgesloten met een heerlijke lunch.

Elkaar ontmoeten en genieten van een high tea

Daarnaast werden verschillende klussen uitgevoerd met de Regionale Stichting Wonen Plus Welzijn, een welzijnsorganisatie waarmee Wooncompagnie in het noordelijk werkgebied sinds jaar en dag nauw samenwerkt. Zo werd deelgenomen aan Doet en Ontmoet, een regelmatig terugkerend initiatief van de stichting om bewoners, via diverse activiteiten, met elkaar in contact te brengen. Tijdens de Maatschappelijke Dag kwamen bewoners samen onder het genot van een high tea, op locaties in Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf.

Moestuintjes creƫren, bankjes schilderen

Verder werden bij een ontmoetingscentrum voor mensen met dementieklachten in Schagen plantenbakken omgetoverd tot heuse moestuintjes. Bewoners van seniorencomplex Huis Ten Oghe in Callantsoog zitten er voortaan extra kleurrijk bij: corporatiemedewerkers schilderden twee bankjes.

Bij het complex Trambaan van Wooncompagnie konden bewoners van Woonzorggroep Samen tijdens de Maatschappelijke Dag een ritje maken op de duofiets. Ook werden ze door medewerkers van de woningcorporatie begeleid naar een muzikaal optreden.

Ook in het zuidelijk werkgebied voerden medewerkers van Wooncompagnie uiteenlopende klusjes uit voor huurders. Hier werd onder meer opgetrokken met de Regionale Stichting Wonen Plus. De huurders, organisaties en medewerkers van Wooncompagnie kijken terug op een zeer geslaagde dag. Tijdens de Maatschappelijke Dag was het kantoor van Wooncompagnie de gehele dag gesloten.

Foto: Ingezonden