20180812 124507 BorderMaker

Op 21 augustus bestaat de EHBO vereniging Winkel-Nieuwe Niedorp 45 jaar!

De EHBO vereniging Winkel-Nieuwe Niedorp is toen ontstaan door de fusie van 2 EHBO verenigingen, namelijk EHBO vereniging Winkel en EHBO vereniging Nieuwe Niedorp. Een nieuwe vereniging met een nieuw bestuur. Net als 45 jaar geleden is 2018 een jaar van verandering. De vereniging heeft opnieuw een geheel nieuw bestuur bestaande uit jonge mensen.

Het nieuwe bestuur heeft verschillende verbeter trajecten in gang gezet, om beter aan te sluiten bij de veranderde maatschappij en wet- en regelgeving. Wat 45 jaar geleden kon, mag nu niet meer. Een frisse wind zou je het kunnen noemen. Een van de eerste veranderingen was een nieuwe en moderne website.

De EHBO-vereniging vindt het sociaal maatschappelijk belang erg belangrijk. Daarom organiseert EHBO vereniging Winkel-Nieuwe Niedorp verschillende activiteiten, zoals EHBO cursussen, Reanimatie-AED cursussen, Reanimatie-AED herhalingsavonden. Onze belangrijkste activiteiten zijn de herhalingsavonden voor de EHBO zodat de leden hun EHBO-diploma behouden. Hierdoor kunnen we de verschillende evenementen in gemeenschap, zoals bloemencorso, floralia, koningspelen, kinderkermis, menmarathon van Bucephalus, etc., ondersteunen met gediplomeerde EHBO-ers.

Op de evenementen zijn we als vereniging het meest zichtbaar. De vereniging en onze leden vinden het belangrijk het sociaal belang van de gemeenschap te dienen, zodat deze evenementen plaatsvinden. Daarom staan onze leden geheel vrijwillig en onbetaald bij deze evenementen, zodat we de kosten voor de evenementen-organisatie zo laag mogelijk kunnen houden.

Een van de vele verbetertrajecten is het beheer en de opslag van het materieel. Jarenlang lag het materiaal bij verschillende leden en was het moeilijk in te zetten bij evenementen. Nu is alles eindelijk centraal opgeslagen en geïnventariseerd. Dit konden we realiseren door de medewerking van stichting Budo Niedorp.

Stichting Budo Niedorp stelt ons geheel gratis ruimte in hun pand, op de Zandwikke, ter beschikking om ons materiaal op te slaan. Maar ook professionalisering van onze organisatie bij de evenement-ondersteuning. De manier waarop we de ondersteuning vormgeven is verbeterd. Hierdoor hebben we een betere en intensievere samenwerking met onze klanten, zodat we samen een geslaagd evenement kunnen neerzetten.

De grootste omwenteling sinds het nieuwe bestuur is dat het aantal leden weer stijgt na jaren van daling. Afgelopen voorjaar heeft de EHBO cursus 14 geslaagden en leden opgeleverd. Dit grote aantal cursisten werd ook door de KNV EHBO opgemerkt, de voorzitter is naar onze ALV gekomen om de uitreiking van dit grote aantal diploma's bij te wonen.

Echter nieuwe leden blijven nodig om aan het stijgende aantal aanvragen voor evenement ondersteuning te kunnen voldoen. Komend najaar organiseren we opnieuw de basiscursus EHBO. Op 3 zaterdagen, 3, 10 ,24 november, leren de deelnemers hoe te handelen bij verschillend letsel, waarbij de laatste zaterdagmiddag de examens worden afgenomen. Iedereen kan zich inschrijven voor deze cursus via onze website: http://ehbohart-niedorp.nl/ “cursus basis EHBO”. Er zijn maar een beperkt plaatsen, er kunnen maximaal 12 cursisten deelnemen. Op dit moment kunnen we helaas nog niet alle evenementen ondersteunen, namelijk de grote evenementen zoals triatlon, NOA en Dahlia Days, omdat ons leden-aantal het nog niet toe laat. Het mooiste zou zijn om alle evenementen in onze gemeenschap te kunnen ondersteunen, met EHBO-ers die zelf deel uit maken van de gemeenschap. EHBO vereniging Winkel-Nieuwe Niedorp.

Website: www.ehbohart-niedorp.nl

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ingezonden