027 640x480 BorderMaker

Met als thema ‘Samen aan tafel’ zijn er in oktober nog diverse activiteiten rondom de ziekte van Alzheimer en dementie.

De organisatie Alzheimer Nederland benadrukt het belang van sociale verbinding en waardevolle momenten. Voor wie dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, is het belangrijk om mee te blijven doen. Een gezamenlijke activiteit of een uitje is echter niet altijd vanzelfsprekend. De vrijwilligers van Alzheimer Nederland zetten zich in om leuke en toegankelijke activiteiten te organiseren. Ook in de Noordkop vinden verschillende activiteiten plaats voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Museum Schagerbrug

In het Zijpermuseum in Schagerbrug kunnen mensen met dementie en hun begeleiders op 24 oktober van 10.00 tot 16.00 uur gratis de dementievriendelijke expositie ‘Herinnerdingen’ op afspraak bezoeken en krijgen een rondleiding. Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het meenemen van blindengeleidehonden is toegestaan. Kijk voor alle informatie op Zijpermuseum.nl

Zangkoor Schagen

Koor ‘op Eigen Wijze’ is een zanggroep onder andere voor personen die vergeetachtigheid ervaren. Zij oefenen elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.45 uur in De Groene Schakel in Schagen.

Brunch Lutjewinkel

In Lutjewinkel is in cultuurhuis De Kolk op de Weereweg 32 op zondag 29 oktober van 11.30 tot 13.30 uur een brunch met muziek. Opgeven kan via servicepunt Nieuwe Niedorp, telefoon 0224 – 542 660, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koken in de Groene Schakel

In de Groene Schakel in Schagen is er op dinsdag 31 oktober is er van 13.30 tot 16.00 ook ‘Doet & Ontmoet, koken in de buurt’. Opgeven hiervoor kan bij Iris Stammes, via Wonenpluswelzijn.nl

Over dementie

In Nederland hebben 290.000 mensen dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving. Ieder jaar op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de omliggende periode worden rondom dementie door vrijwilligers en instellingen allerlei activiteiten georganiseerd.