IMG 20230330 WA0050bbbb

De pumptrack in park de Meet is opgeleverd.

Mensen die gebruik willen maken van het in het oog springende “Superbaan in het groen” zullen nog even moeten wachten: de sportvoorziening dient eerst nog gekeurd te worden.

De pumptrack maakt deel uit van een bredere renovatie van de voorzieningen in park De Meet; behalve de baan voor skaters zal ook het naastgelegen voetbalveldje onder handen worden genomen en staat een opwaardering van het straatmeubilair alsmede het groen op het programma. Niettemin is met de realisatie van de pumptrack een eerste en vrij kostbare horde genomen.

En let op, niet geheel onbelangrijk, uiteindelijk is hierdoor ook 95m2 meer groen ten opzichte van de oude situatie in park de Meet gerealiseerd, een mooie Win-Win situatie.

Tom Hagen en Joost Vos zijn als buurtbewoners betrokken bij het burgerinitiatief en weten dat het park tussen Winkel en Nieuwe Niedorp met de pumptrack een ’mooie voorziening’ rijker is die zich voor vele doelgroepen leent. De aanleiding hiervoor was dat het skatepark verouderd en deels afgekeurd was, er stond een halfpipe en wat andere attributen waar skaters gebruik van konden maken, maar de gemeente kwam tot de conclusie dat deze kapot en onveilig waren. Vervolgens is onder leiding van Tom een clubje buurtbewoners uit Nieuwe Niedorp en Winkel bij elkaar gekomen die samen met de afdeling Kernbeheer van gemeente Hollands Kroon en stichting vrienden park de Meet de handen ineen hebben geslagen. Jolanda Buiks heeft als beleidsadviseur groen en spelen binnen de gemeente Schagen ervaring met dergelijke projecten en ons hierin ook geadviseerd. Tom Hagen is bekend met de skatewereld en kwam tijdens een vakantie in eigen land een dergelijke track tegen. Een pumptrack is geschikt voor een heel breed publiek, zo kan de baan door jong en oud worden gebruikt met skeelers, steps, fietsjes en skateboarden. Ook de naastgelegen scholen zijn betrokken in het totaalplan, aangezien zij ook veel van de voorzieningen in het park gebruik maken.

Fase 1 de realisatie van de pumptrack is inmiddels gefinancierd en uitgevoerd. De gemeente, het aangeschreven VSB fonds, de Rabobank, ontwikkelaar Scholtens (van het Dahliapark) en enkele particuliere giften hebben dit mogelijk gemaakt.

Fase 2 van het plan is dat er een nieuwe laag zal worden aangebracht op het voetbalveldje, dat er nieuwe doeltjes met een basket komen en dat het veld aan de achterkant zal worden voorzien van ballenvangers in de vorm van hekwerken. Ook willen we nog graag een graffitimuur neerzetten om artistieke talenten hun gang te laten gaan. Als laatste zal het geheel worden aangekleed met nieuw straatmeubilair en groen. Voor fase 2 is de initiatiefgroep nog op zoek naar de benodigde middelen.

Binnenkort gaan we enkele lokale bedrijven langs om te kijken of ze ons kunnen helpen het project af te ronden. Mocht u als lokale ondernemer of lezer een bijdrage willen leveren dan kunt u zich natuurlijk tot de initiatiefgroep wenden via de stichting; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht u op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen volg dan de facebookpagina Pumptrackbaan Park de Meet welke naast de fondsenwerving en aanverwante zaken onder de verantwoordelijkheid van Kim Spaansen en Francis Bouwens vallen.

U kunt de ontwikkelingen natuurlijk ook volgen via www.vriendenparkdemeet.nl

Het is bedoeling dat het totaalplan in april helemaal gerealiseerd is als we de benodigde middelen bij elkaar krijgen. Tegen die tijd zal er een feestelijke opening plaatsvinden waarvoor alle betrokkenen en sponsoren uitgenodigd zullen worden.