kroonbb

Aanrader onder de kerstboom!

Afgelopen woensdag 29 november is de presentatie van het boek “ het verhaal van Hollands Kroon “ geweest. De vrijwilligers Jan Eichhorn, Karel Frugte, Josien Smit , Astrid Zwaag en Frans van Zwam hebben door middel van 28 verschillende verhalen de geschiedenis van onze gemeente in beeld en schrift gebracht. Een uniek beeld van de canon van onze gemeente waarbij de verschillen in ontstaan en historie getracht zijn in beeld te brengen waarbij de grote diversiteit tot uiting komt. Het verhaal is niet zeker niet uitputtend, maar er zijn keuzes gemaakt uit de veelheid aan verhalen.

Ook Historisch Niedorp heeft zijn inbreng kunnen brengen en beeld materiaal uit ons archief ter beschikking gesteld. Het geheel is in opdracht en financieel mogelijk gemaakt vanuit een subsidie van Hollands Kroon. Daarbij is afgesproken om het boek, 160 bladzijden met rijke illustraties, via de Historische Verenigingen te verkopen voor dezelfde prijs in de gehele gemeente, nl € 10, -- per stuk exclusief eventuele verzendkosten. Elke vereniging heeft een aantal exemplaren toegewezen gekregen.

De opbrengsten komen de Historische verenigingen ten goede. Ook Historisch Niedorp doet mee aan deze actie. Omdat ons Infoblad net is rondbezorgt hebben we dit niet kunnen vermelden, vandaar deze mogelijkheid. Vanaf heden kunt u een exemplaar contant betalen en ophalen bij Familie Stammes Dorpsstraat 227 Nieuwe Niedorp , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tevens kunt middels een directie overboeking op rekening van NL38RABO0344903338 ten name van Historisch Niedorp exemplaren bestellen onder vermelding van Hollands Kroon verhalen.