DSC 0625 Custom

De afgelopen dagen was het aardig bedrijvig rondom Camping Het Witte Hek aan 't Paadje in Nieuwe Niedorp.

Wie er toevallig voorbij kwam, kon zien dat er een filmcrew bezig was met het opnemen van een film. De crew van dertig personen hadden zelf ook verschillende tentjes opgezet, want het filmen was niet in één dag gedaan, maar men had vier dagen nodig om alles goed op beeld te krijgen. De film met de titel "Standplaats" zal begin september klaar zijn en dan te zien zijn in een bioscoop in Amsterdam.

Voorbereiden scene Custom

Ook zal de film worden aangeboden aan verschillende filmfestivals. Mocht de film een kassucces worden, dan zullen de plekken op de camping die gebruikt worden voor de komende en gaande reizigers, na het verschijnen van de film steeds volgeboekt zijn, want iedereen wil natuurlijk op een camping staan, waar een bekende film is opgenomen.

DSC 0627 Custom

De korte film gaat over het stel Anneke (53) en Marian (49). Zij staan hulpvaardig en idealistisch in het leven. Het stel komt voor de keuze te staan om hun geliefde stacaravan, waar ze al meer dan 20 jaar komen, af te staan aan vluchtelingen. Deze keuze is moeilijker dan ze hadden gedacht en leidt tot een confrontatie met zichzelf en met elkaar. Zijn ze wel de mensen die zij dachten te zijn? En hoe gaan ze om met de in hun ogen ongepaste gevoelens?

DSC 0629 Custom

De mensen voor de camera die de film vorm hebben gegeven zijn: Raymond Thiry, onder andere bekend van Penoza, Oorlogswinter en Bloed, Zweet en Tranen, nam de rol van campingbeheerder voor zijn rekening. Antoinette Jelgersma en Kathenka Woudenberg spelen het stel die de worsteling met hun emoties moeten laten zien.

DSC 0631 Custom

Foto's: Ingezonden