Foto Dorcas Fietsdag 2013 1

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei aanstaande, organiseren wij de jaarlijkse Dorcas Fietsdag voor de 12e keer.

Er is weer een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer 30 km langs karakteristieke dorpjes in Westfriesland.. De tocht voert onder andere door de dorpen Waarland, Oudkarspel, Noord Scharwoude, Heerhugowaard – de Noord, Opmeer, Hoogwoud, Langereis, Oude Niedorp en Verlaat.

Zoals u van ons gewend bent wordt de fietstocht gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek. Dit jaar bezoeken we het bedrijf Klaver Koe aan de Langereis 6 in Winkel. De stallen zijn onlangs geheel vernieuwd en het is momenteel één van de grootste en modernste boeren bedrijven van Nederland. Het wordt hoog tijd dat u er eens een kijkje neemt. Onder deskundige leiding worden rondleidingen gegeven en er is ook gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen.

Bij opstapplaats “de Boereplaats” in Waarland wordt tijdens de fietstocht een video vertoond van Dorcas projecten in Tanzania. Deze video is gemaakt tijdens een bezoek van leden van onze Dorcas Ondernemersgroep aan Tanzania.

Opstapplaatsen zijn:

Waarland: “de Boereplaats”, Jonkerstraat 31

Heerhugowaard de Noord: Snack-eethuis “Hugo”, Middenweg 554

Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173

Winkel: Klaver Koe, Langereis 6.

Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur.

Deelname kost € 7,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee.

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen in Arusha, Tanzania. Sinds 2002 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat Dorcas zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden. De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 30 op eigen benen.

Ze hebben hun studie afgerond en hebben een baan gevonden. Twee kinderen studeren nog aan de universiteit, vier kinderen bezoeken de middelbare school en drie kinderen zitten op een technische school.

Voor meer informatie over Dorcas kunt U terecht op de website van Dorcas: www.dorcas.nl

Foto: Ingezonden