rent18 BorderMaker

De privécollectie oldtimer tractoren van Jan Rentenaar aan het Paadje 18 in Nieuwe Niedorp is zaterdag 14 en zondag 15 april te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

De entree is gratis.

Jan Rentenaar heeft altijd interesse in oude tractoren gehad. Zijn eerste aankoop was een Lanz Bulldog uit 1938. De echte liefde is ontstaan door het bewaren van de laatste tractor van zijn vader. Deze is intussen geheel opgeknapt. Aan het einde van zijn loopbaan in het pluimvee is hij gestart met het verzamelen van oldtimer tractoren. Zijn verzameling bestaat uit merken van Nederlandse, Amerikaanse, Duitse, Franse en nog vele andere oorsprong.

Jan is lid van de oldtimer tractor vereniging in Noord-Holland. Hierin zitten onder andere zijn tractorvrienden Piet Helder en Wim in 't Veld. Piet is aanwezig met een aantal bijzondere voertuigen en Wim met zijn zelfgemaakte collectie miniatuur oldtimer tractoren.

Sinds de vorige openstelling zijn er weer een groot aantal nieuwe tractoren bijgekomen, dus het is zeker de moeite waard om even langs te komen in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april.