koor0303aa 640x480

Het Parcivalkoor zingt zondagmiddag 16 Maart a.s. tijdens het Open Podium in het Raedthuys aan de Heerenweg te Barsingerhorn.

Het Parcivalkoor, een gemengd, a-cappella koor, zingt o.l.v van Maria Tomassen en heeft op dit moment 20 leden. Hun repertoire bestaat uit wereldmuziek uit verschillende landen ... liederen uit de Renaissance en Barok, geestelijk en wereldlijk repertoire, spirituele liederen uit Taizé... maar ook Nederlandse liederen en moderne hedendaagse composities van Nederlandse gedichten.

Het koor geeft deze middag een mooie impressie van haar veelzijdig repertoire: Een prachtig Afrikaans wiegelied ‘Thula Mtwana’, ‘’Halleluya’ van Leonard Cohen, ‘Gabriella’s Sang’ uit de film ‘As if in Heaven’ en de mooi Spiritual ‘Down tot the river to pray’ uit de film ‘O Brother where art thou’ en nog verscheidene andere liederen.

Daarna is er een optreden van sopraan Julia van Kappel met pianobegeleiding. Zij zingt een aantal prachtige klassieke liederen. Vervolgens zijn er optredens van leerlingen van Inez Vermooten. Deze gedreven jonge mensen zingen gevoelige liedjes die ze vaak zelf hebben geschreven. De middag wordt afgesloten door Rudolf Goedhart. Rudolf en zingt bekende en minder bekende liederen en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar. Het Open Podium wordt gekenmerkt door de ongedwongen sfeer. De muzikanten die optreden doen dat vol enthousiasme en het publiek luistert aandachtig. Zo ontstaan er bijzondere middagen. Het Open Podium begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis en na afloop gaan we met de pet rond ten behoeve van het Raedthuysje. We raden u aan om op tijd te komen want er zijn maar 50 plaatsen.