DSC01663 640x480

De privé collectie oldtimer tractoren van Jan Rentenaar aan het Paadje 18 in Nieuwe Niedorp is zaterdag 3 mei te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

Jan Rentenaar is in de loop van zijn leven verknocht geraakt aan oldtimer tractoren. Zijn eerste aankoop was een Lanz Bulldog uit 1938. De echte liefde voor oldtimers is ontstaan door het bewaren van de laatste tractor van zijn vader. Deze is intussen geheel opgeknapt. Aan het einde van zijn kippencarrière is hij gestart met het verzamelen van oldtimer tractoren.

DSC01212 640x480

 De laatste jaren heeft hij deze collectie in hoog tempo uitgebreid. Jan heeft een specifieke voorkeur naar tractoren die zich laat raden tijdens de open dag. Jan is lid van de oldtimer tractor vereniging in Noord Holland. Hierin zitten o.a. zijn tractorvrienden Piet Helder en Wim in ’t Veld. Piet zal zich vertegenwoordigen met een oldtimer auto en Schaeresliep en Wim met zijn collectie miniatuur oldtimer tractoren. Zoon Henk met vriendin Marije zullen hun oldtimercollectie ook tentoonstellen.

Gratis entree