IMG 1621bb BorderMaker

Paaspolderloop, Inschrijving weer open voor sportief feest in Nieuwe Niedorp

Zeg je Niedorp en Pasen in een zin, dan kun je niet om De Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp heen. Op tweede Paasdag, maandag 1 april, wordt de loop over de klinkers van de Dorpsstraat en de graspollen noordelijk van het dorp weer gehouden. Als vanouds dus weer: klinkers, graspollen; Paaspolderhollen!

In elk geval zullen de vaste afstanden weer op het programma staan: voor de allerjongsten de 250 meter met de paashaas, aansluitend de crosswedstrijden over een parcours van 2, 5 en de 10 kilometer. En natuurlijk de wandeltocht.

Dit jaar ook weer een Paaspolder Bedrijvenloop. Doe mee met een team van min. 3 collega’s of vrienden. Het geeft een extra boost om je samen voor te bereiden op dit dorpsevenement op 2e Paasdag.

Voor de 5 en de 10 kilometers en de Bedrijvenloop zal vooraf inschrijven noodzakelijk zijn. Voor meer informatie hierover en andere vragen kunt u de website van de organisatie raadplegen www.paaspolderloop.nl . Voor de kortere afstanden alsmede de wandeltocht volstaat aanmelding op de dag van de loop zelf.

Ook dit jaar wordt er weer een mooie wandeltocht uitgezet door het comité. Elk jaar een ander parcours door het historische Nieuwe Niedorp en aangrenzende dorpen. Zo is de wandeling ieder jaar weer een verrassing en kom je soms op plekjes die je anders nooit had ontdekt. Deelnemers krijgen bij de start een wandelroute mee. U dient er wel rekening mee te houden dat sommige stukken van de route niet rolstoel, kinderwagen of buggy vriendelijk zijn.

Het organisatiecomité kijkt al volop uit naar tweede Paasdag; ,,Vorig jaar weer een groot succes met als nieuwkomer de Paaspolder Bedrijvenloop! Een mooie toevoeging met veel enthousiaste teams. We gaan er wederom een mooi sportief feest van maken. In het dorp zelf tijdens de loop en natuurlijk na afloop in onze thuishaven, dorpshuis Prins Maurits.’