MGL8587 BorderMaker

Molière viert 25-jarig jubileum met knotsgek sprookje 'Lang & Gelukkig'

Een muizige Assepoester, een pittige, niet zo brave Roodkapje en een zoekende, verwende prins. Dat zijn slechts enkele ingrediënten van de humoristische voorstelling ´Lang & Gelukkig’ waar Toneelvereniging Molière uit Oude Niedorp het afgelopen jaar werkte. Onder leiding van regisseur Patrick Kool laten maar liefst 16 spelers zich van hun meest absurde kant zien in dit hilarische sprookje voor iedereen vanaf 7 jaar. ‘Lang & Gelukkig’ is op 16 maart, 17 maart (matinee), 22 maart en 23 maart te zien in Dorpshuis De Mafkikker, Dorpsstraat 38-a in Oude Niedorp.

De hoofdpersonen uit ‘Lang & Gelukkig’ hebben last van ware levensproblemen. Ze worstelen met onvervulde verlangens, familieperikelen en onzekerheid. Assepoester zit opgescheept met haar nieuwe stiefmoeder en vervelende dochters en droomt heimelijk over haar grote, onbereikbare liefde. Roodkapje valt in katzwijm voor een hongerige, dichterlijke wolf en de moeder van prins Roderick vindt het tijd dat hij met een vrouw thuiskomt. Omdat te bereiken, moet er natuurlijk een bal georganiseerd worden, waar het schoentje uiteindelijk een eigen leven gaat leiden...

'Lang & Gelukkig' werd voor het Ro Theater geschreven door Don Duyns. Er is ook een film van gemaakt met o.a. Alex Klaassen en Arjan Ederveen in de hoofdrollen. Toneelvereniging Molière bijt zich met veel plezier vast in de knotsgekke dialogen en gebeurtenissen van dit onvoorspelbare sprookje, waarmee de vereniging haar 25-jarige bestaan na de heroprichting in 1999 viert!

 MGL8639 BorderMaker

Cast & Crew

Lang & Gelukkig wordt gespeeld door Helen Degenhart, Doreen Taams, Jasper Boersma, Kees de Winter, Niek van Langen, Leonie Witte, Eline van Tunen, Peter Smit, Adri Wijnker, Lia Steur, Ragnhild Visser, Jet Keeman, Ad van Elst, Els ten Vregeler, Marit Klok en Peter Boersma. De regie is in handen van Patrick Kool, eerder bij Molière verantwoordelijk voor de voorstellingen Amateurs! (2017), Allen af! (2018) en One Flew Over The Cuckoo’s Nest (2019).

Reserveren

Kaartjes voor ‘Lang & Gelukkig’ kosten 10,00 euro (inclusief koffie, thee) en zijn te reserveren bij Kapsalon De Hoofdzaak, Dorpsstraat 30 in Oude Niedorp, telefonisch via 06-53489394 (Evelien Vlaar) of via www.toneelverenigingmoliere.nl. In alle gevallen liggen de kaarten op de speelavonden klaar bij de kassa. Tickets kunnen ter plekke contant of via QR-code betaald worden.

De zaal gaat op 16, 22 en 23 maart open om 19.15 uur en de voorstelling start om 20.00 uur, met bal na. Op zondag 17 maart gaat de zaal open om 13.30 uur en start de voorstelling om 14.00 uur.

Foto´s: Kunstig Communiceren