IMG 0083aa BorderMaker

Dit weekend bleek maar weer, hoe populair het Truckracen in Nederland is.

Op het circuit van Zandvoort werden de finale-races gehouden. Op donderdag kwamen de eerste teams reeds binnen, om hun “mobiele garages” te plaatsen in het rennerskwartier. De vrijdag stond in het teken van het verkennen van het circuit en konden een aantal VIPS ervaren hoe het nu is, om met volle snelheid de Tarzanbocht in te gaan en driftend over de Hunzerug op het volgende gedeelte van het circuit te belanden.

IMG 0064bbb BorderMaker

Het truckracen zorgt voor een enorme saamhorigheid tussen de teams, die op de baan natuurlijk wel even elkaars concurrenten zijn, maar in het rennerskwartier meteen voor elkaar klaar staan. In dit seizoen zijn er zelfs al een aantal nieuwe teams bijgekomen, dat is een goed teken voor de toekomst. De zaterdag verliep flink nat en dit zorgde voor een groot aantal slippartijen op de baan en dat betekende werk aan de winkel in het rennerskwartier. Gelukkig waren de weergoden het evenement op zondag het evenement beter gezind en ging de snelheid weer omhoog, want op een droge baan is het toch prettiger rijden.

IMG 0019bbb BorderMaker

Hoofdsponsor Krommenhoek kwam dit weekend met goed nieuws voor de organisatie (Dutch Truck Racing), het bedrijf wil namelijk de sponsoring van het Truckracen met nog een jaar verlengen.

Grote winnaar van het weekend was Cees Zandbergen, die met zijn fel gekleurde Scania, bijna in alle wedstrijden de concurrentie voor wist te blijven. Zelfs oud-rijder Piet van Drunen kwam nog even in actie. Toen er gesleuteld moest worden aan de wagen van zijn zoon, trok hij nog even de overall aan.

IMG 0130bbb BorderMaker

Vanuit het buitenland waren er ook meerdere trucks aanwezig, die graag bij de organisatie inschrijven om de wedstrijden meerijden. Heeft u de wagens dit keer niet zien rijden? In het nieuwe jaar komen ze zeker weer naar het circuit van Zandvoort, waar ze wederom voor veel spektakel gaan zorgen.

Meer informatie over het Truckracen in Nederland is te vinden op de website of op Facebook