GHK-logo-2 640x480

Maar liefst 35 inwoners uit de kop van Noord-Holland hebben zich aangemeld om mee te denken over de ontwikkelingen in het Sociaal Domein.

Er gaat veel veranderen in het zorg- en welzijnsveld. Gemeenten worden vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg en langdurige zorg. Ook komen er veranderingen op het gebied van het vinden van passend werk. Met al deze veranderingen komt er heel wat af op de gemeenten én haar inwoners.

Op donderdag 20 februari had de meedenkgroep, genaamd ‘het Koplicht’, een eerste succesvolle bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst was kennismaken en de deelnemers mee te nemen in de eerste twee onderwerpen. Namelijk Jeugd en de WMO. Tijdens de bijeenkomst waren ook de wethouders van de vier gemeenten aanwezig. Zij zijn enthousiast over de bereidwilligheid en inzet van de deelnemers en inzet van de deelnemers die een bijdrage te leveren aan dit belangrijke onderwerp, juist omdat deze deelnemers de stem vertolken van de mensen waar het uiteindelijk om gaat. De bijeenkomst werd georganiseerd door Zorgbelang Noord Holland in samenwerking met de vier gemeenten van de Kop van Noord-Holland.

Tien bijeenkomsten in 2014

In 2014 worden nog 9 bijeenkomsten georganiseerd. Op 20 maart is de volgende bijeenkomst. Tijdens elke bijeenkomst leggen ambtenaren ideeën en dilemma’s op het gebied van zorg- en welzijnsbeleid voor aan de groep. Hierover wordt dan in kleinere of grotere groepen gediscussieerd. Het Koplicht is bedoeld als een ‘meedenkgroep’. Het heeft geen formele adviesrol, zoals de Wmo-raden die wel hebben. De bijeenkomsten vinden elke 3e donderdag van de maand plaats, van 18.00 uur tot 20.00 uur. De locatie varieert per bijeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project ‘Koplicht’ en/of de bijeenkomsten kunt u terecht bij Linda Douma, consulent bij Zorgbelang Noord-Holland, team Noord. Dit kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 023 – 530 00 00. Meer informatie kunt u vinden via: http://www.zorgbelang-noordholland.nl/koplicht of via www.sociaaldomein.com