RUD -103 13-195 640x480

De RUD NHN (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord) is opgericht door 19 gemeenten en de provincie.

Met de samenvoeging van de milieustaken zoals handhaving, vergunningverlening, toezicht en milieuadvisering wil de RUD NHN de efficiëntie en de kwaliteit van de dienstverlening naar gemeenten en provincie verder verbeteren. Taken kunnen beter op elkaar worden afgestemd, waardoor de aanpak richting bedrijven binnen het werkgebied van de RUD NHN eenduidiger wordt.

Klantgericht

Het gebied van de RUD NHN bestaat uit 19 gemeenten met in totaal bijna 650.000 inwoners. Het betreft een zeer uitgebreid werkgebied met meer dan 17.000 inrichtingen die onder de Wabo en de wet Milieubeheer vallen. Bij de RUD NHN zijn onder andere bodem-, geluid-, klimaatspecialisten, handhavers, vergunningverleners en juristen werkzaam. Het RUD-kantoor is aangepast om efficiënt en flexibel te werken. Daarnaast zijn alle medewerkers uitgerust met de nodige apparatuur om tijd en plaatsongebonden te kunnen werken. Op deze wijze is de RUD NHN in staat haar klanten optimaal te bedienen.

Aangesloten gemeenten

De volgende gemeenten zijn aangesloten bij de RUD NHN: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Graft-de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Schermer, Stede Broec en Texel.