GHK-logo-2 640x480

U weet als geen ander hoe leuk en gezond sporten is. Dat geldt voor iedereen, ook voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

Speciaal voor die kinderen willen we iets extra doen en we hopen dat uw vereniging graag meedoet aan ons initiatief.

Wat is het?

De gemeenten Hollands Kroon en Schagen lanceren per 1 januari 2015 de regeling Meedoen Noordkop. Deze regeling geldt als vervanging van de huidige regeling die nu door het Jeugdsportfonds wordt aangeboden. In Meedoen Noordkop kunnen schoolgaande kinderen uit gezinnen met lage inkomens deelnemen aan sport en culturele activiteiten. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind over de middelen beschikt om te kunnen sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. De regeling wordt vanaf 1 januari 2015 aangeboden in een webshop, waarop sportverenigingen en culturele instellingen zich kunnen presenteren.

Hoe werkt het?

Meedoen Noordkop bestaat uit een webwinkel waarop ouders, voor een bepaald budget, activiteiten en producten kunnen kopen voor hun kind(eren). Dit budget wordt door de gemeente ter beschikking gesteld. Hebben de ouders gekozen hun kind(eren) lid te maken van uw vereniging, dan krijgt uw ledenadministratie een e-mail met gegevens. De kosten voor het lidmaatschap worden vervolgens overgemaakt door de gemeente op het door u opgegeven bankrekeningnummer.

Voordelen voor u als vereniging

De gemeenten Hollands Kroon en Schagen willen graag zoveel mogelijk verenigingen opnemen in de webshop. Door u in te schrijven op de webshop werft u nieuwe leden voor uw vereniging. Aan deelname zijn geen kosten verbonden voor uw vereniging.

Uw vereniging aanmelden

Bent u enthousiast geworden? Klik dan hier om u aan te melden op de webshop Meedoen Noordkop.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of inschrijving van uw vereniging op de website, nodigen wij u van harte uit op een van de twee voorlichtingsbijeenkomsten die de gemeenten Hollands Kroon en Schagen organiseren.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

Dinsdag 9 december – van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis van Hollands Kroon, De Verwachting 1 in Anna Paulowna.

Donderdag 11 december – van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis van Schagen, Laan 19 in Schagen.

Wij verzoeken u uw komst met opgave datum en aantal bezoekers uiterlijk 5 december per mail te sturen naar Robin Mande (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook kunt u voor algemene vragen contact opnemen met Vrouwtje Sanders, via telefoonnummer 088-321 5000 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .