GHK-logo-2 640x480

Het college van Hollands Kroon heeft besloten het deelprogramma welzijnsaccommodaties voor te leggen aan de gemeenteraad.

Er wordt voorgesteld om het eigendom van het Rozenlaantje 16 in Hippolytushoef over te dragen aan de stichting RTVNoordkop, in combinatie met een eenmalige onderhoudsbijdrage van € 19.000. Ook wordt voorgesteld om een investeringssubsidie van € 150.000 beschikbaar te stellen aan de stichting dorpshuis Den Oever voor onderhoud en functie-verbeterende aanpassingen van ’t Vikingschip in Den Oever.

Het accommodatiebeleid

Volgens wethouder Frits Westerkamp is de overdracht van deze welzijnsaccommodaties een volgende stap binnen het accommodatiebeleid: “Het college vindt dat de inzet en verantwoordelijkheid van inwoners en verenigingen samen de basis vormen voor toekomstbestendige accommodaties. Het is goed om te zien dit in de praktijk ook zo zijn uitwerking heeft“, aldus de wethouder.

Behandeling voorstel in gemeenteraad

Het raadsvoorstel wordt waarschijnlijk in de vergadering van december a.s. behandeld.

Achtergrond informatie

Accommodatiebeleid Hollands Kroon

De raad heeft in juni 2013 de kaders voor het accommodatiebeleid vastgesteld. Eigen verantwoordelijkheid en versterking van de zelfredzaamheid van inwoners zijn uitgangspunt. De gemeente draagt eigendom en beheer van accommodaties dan over aan verenigingen, instellingen en besturen. Hoe dat gaat gebeuren wordt uitgewerkt in een aantal uitvoeringsprogramma’s voor welzijnsaccommodaties, sport, onderwijs en overige gebouwen. Voor het onderdeel welzijn is dit het eerste deelprogramma dat aan de raad wordt voorgelegd.