provincie noord holland 640x480

De provincie Noord-Holland vervangt de kruising van de Provincialeweg (N241) met de Moerbeek in Schagen door een rotonde om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.

Om te zorgen dat het verkeer tijdens de bouw van de rotonde door kan blijven rijden, is het noodzakelijk om eerst de Moerbeek aan te sluiten op de parallelweg. Het autoverkeer van en naar de Moerbeek wordt daarom omgeleid van 13 tot en met 15 maart 2017.

Omleidingsroute

De provincie sluit van 13 tot en met 15 maart de Moerbeek aan op de nieuwe parallelweg. Het autoverkeer van en naar de Moerbeek wordt omgeleid via de Doorbraakweg, Hartweg naar de Provincialeweg (N241) en vice versa. Voor (brom)fietsers creëert de provincie een tijdelijke fietsoversteek zodat de N241 oversteken mogelijk blijft vanaf de Moerbeek.

Bouw rotonde N241- Moerbeek

De provincie start vanaf 16 maart met de bouw van de rotonde. De rotonde is voor de zomer 2017 gereed. Het doorgaand autoverkeer op de N241 wordt ter hoogte van de werkzaamheden tijdelijk over de nieuw aangelegde parallelweg geleid. Er geldt op het hele traject een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. (Brom)fietsers kunnen ook tijdens de bouw van de rotonde gebruik maken van de tijdelijke fietsoversteek.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond.