provincie noord holland 640x480

De provincie Noord-Holland vernieuwt de rotonde op de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Zandweg en Hartweg in Zijdewind.

De Zandweg is daardoor afgesloten voor autoverkeer tussen de N241 en de Havenstraat van 18 tot en met 29 september 2017. Het autoverkeer wordt omgeleid. Met de herinrichting van de N241 tussen Schagen en Verlaat is de Provincialeweg (N241) verbreed. De rotonde wordt daar op aangesloten.

De fietsoversteek bij de rotonde wordt niet afgesloten. Voor (brom-) fietsers blijft het mogelijk om de Provincialeweg (N241) over te steken vanaf de Zandweg naar de Hartweg. Het doorgaand verkeer rijdt over de parallelweg naast de Provincialeweg (N241) en ondervindt daardoor geen hinder van de afsluiting.

Omleidingsroute autoverkeer en buslijnen

Het doorgaand autoverkeer naar Zijdewind en Waarland wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Provincialeweg (N241), Provincialeweg (N242), Smuigelweg, Hogebrugweg, Volleringweg, Smeetsweg, Andries Dekkerweg, Slootgaardweg naar de Zandweg en vice versa. Buslijn 150 en buurtbus lijn 406 van Connexxion rijden tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Meer informatie hierover op www.connexxion.nl.

Bereikbaarheid Havenstraat en De Weel

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt de Zandweg afgesloten vanwege de kermis in Zijdewind (9 tot en met 13 september). Om te zorgen dat De Weel en Havenstraat bereikbaar blijven creƫert aannemer Boskalis een tijdelijke aansluiting op de N241. Bestemmingsverkeer kan daarvan gebruik maken van 9 tot en met 29 september. Vanaf 30 september is de rotonde N241-Zandweg-Hartweg weer open. De nieuw aangelegde rotonde op de N241 ter hoogte van het tankstation kan 2 oktober gebruikt worden om De Weel en Havenstraat te bereiken.

N241 gefaseerd in gebruik

De herinrichting van de N241 krijgt steeds meer vorm. Het verkeer rijdt op delen al over de nieuwe parallelweg en vernieuwde hoofdrijbaan. In fasen wordt steeds een stuk van de nieuwe weg in gebruik genomen. Eind van het jaar is de nieuwe N241 volledig in gebruik.

Foto: Provincie Noord-Holland