2017 12 31 MDDO verschillende gasten groot formaat BorderMaker

In het programma 'Met de deur Open' is zondag 17 februari van 10.00 - 12.00 uur Gerrit Jongerling uit Schagerbrug te gast.

De ouders van Gerrit hadden een bollenbedrijf,maar Gerrit had als kind al een enorme fascinatie met het circus. Al jong besloot hij met Circus Boltini mee te gaan en werkte daar als chauffeur, tentenbouwer en portier. In de jaren die volgden was hij werkzaam bij Circus Bassie & Adriaan, Circus Renz, Circus Herman Renz, Wintercircus Martin Hanson waar hij 20 jaar werkte en Circus Sarrasani .

Inmiddels is hij al weer heel wat jaren werkzaam bij Circus Sijm van Alex Sijm als senior medewerker..Het Wintercircus zit er net op en eind januari wordt de nieuwe toernee van Sijm bekend gemaakt. Op 30 december 2015 ontving Gerrit Jongerling tijdens het 15e Wintercircus Sijm uit handen van burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen de erespeld van de Stichting Circus Cultuur.

Presentator Kitty Mertz praat Met Gerrit Jongerling over zijn leven en het circus waaraan hij verknocht is. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van Gerrit Jongerling en de techniek is in handen van Peter Pronk.

`Met de deur Open` is van 10.00 - 12.00 uur te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40, KPN radio 1122 en KPN televisie 1422 en via de website www.schagenfm.nl onder het knopje `luister live`.