535 Dorpsstraat kerkaa 640x480

Zoals elk jaar presenteert de CSN haar nieuwe jaarprogramma tijdens het Nazomeren op 19 en 20 augustus.

Dat gebeurt in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, de thuisbasis van de CSN.

Tijdens de presentatie kunt u verrast worden door orgel- of pianomuziek, afwisselend gespeeld op het historische Knipscheerorgel of op de vleugel. De kerktoren kan worden beklommen en is er uitleg bij het waarschijnlijk oudste, lopende torenuurwerk van Europa.

Bep Roet, beeldend kunstenaar uit Zwaag exposeert haar unieke fotocollages. Haar inspiratie vindt ze in Europa en Marokko. De prachtige natuur is de gulle gever voor nieuw beeldmateriaal. Bergwanden, watervallen en alles wat groeit, bloeit en afsterft, fascineert haar. Onderdelen van foto's verwerkt ze in bijzondere abstracte collages. De titels zijn afkortingen. Zo wil ze de kijker stimuleren om zelf iets te ontdekken of om weg te dromen. Ze hoopt met de collages haar liefde voor de natuur aan anderen over te dragen.

Ook zijn er foto’s te bekijken van de in 2015 overleden Winkeler kunstfotograaf Alewijn Oostwoud Wijdenes (1925-2015). Wijdenes schilderde als het ware zijn foto's. Hij was een van de eerste kunstenaars die met fototechniek werkte, met verbluffende resultaten.

Het CSN- jaarprogramma is ook dit seizoen van zeer uiteenlopende aard.

Zondag 15 oktober is de seizoenstart met Duo Verso, waarbij Matthijs Koene op de panfluit en Stefan Gerritsen op de gitaar een avontuurlijk concert geven, waarin oude muziek geplaatst wordt naast nieuw geschreven composities. Pianoduo Martijn en Stefan Blaak komen op 19 november naar Winkel. Zij gelden als specialisten in het quatre-mains spel. Het repertoire, dat loopt van barok tot hedendaags, biedt niet alleen schitterende originele werken maar ook transcripties van orkeststukken. 17 december zingt Vocal Group Close-up uit Alkmaar eigentijdse close harmony arrangementen op hoog niveau. Behalve close harmony, pop en rock zingen zij ook gevoelige ballads, cabaret-en jazznummers. 21 januari 2018 speelt Trio Tim Kliphuis in de Lucaskerk. Tim Kliphuis (viool), Roy Percy (contrabas) en Nigel Clark (gitaar) brengen een repertoire van gipsy jazz, folk en klassieke muziek. Trio Dividivi3 brengen als blazers op 18 februari originele composities afgewisseld met schitterende arrangementen. Rieneke Brink op fluit, Paloma de Beer op hobo en Ilse Eijsink op klarinet. 18 maart komen vier saxofonisten naar Winkel onder de naam Amstel Quartet. Oude muziek of allernieuwste klanken, popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, als je ze hoort spelen vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Karin Bos sluit op 15 april het seizoen af met een reis door haar muzikale carrière, van pop tot musical en van klassiek tot kleinkunst.

Meer weten over de activiteiten van de CSN of gelijk kaarten bestellen? Dat kan op www.culturelestichtingniedorp.nl.

Bij CSN belééf je het!