DSC 7926 BorderMaker

Er komt dit jaar geen Glazen Huis in de Hoofdstraat.

De presentatoren Harm Jan Barelds, Bert Boontjes en Dennis den Hollander hebben er een punt achter gezet. ,,We hebben vier keer een schitterende opbrengst gehad, maar de opkomst van het publiek was onvoldoende, als je dat afzet tegen de inspanning die we ervoor moeten leveren," verklaart Boontjes.

Met het Glazen Huis voor de katholieke kerk haakten enkele middenstanders uit het dorp en RTV Noordkop in op de actie Serious Request van NPO3. De presentatoren lieten zich voor een etmaal opsluiten, zonder vast voedsel, om verzoekplaten te draaien tegen betaling. Daaromheen liepen allerlei inzamelingen van scholen en bedrijven en waren er randactiviteiten, zoals een veiling, een sponsorloop, een kerstmarkt, een rad van avontuur en optredens van plaatselijke artiesten.

De laatste twee jaar kregen plaatselijke verenigingen, die meededen aan de sponsorloop, ook een forse donatie, in totaal ruim zestienduizend euro. Dat wakkerde de publieke belangstelling voor het evenement, waarvan de organisatie veel tijd vergde, echter niet aan.

De totale opbrengst was in vier jaar tijd € 69.821,92 en van dat bedrag is € 53,462,76 naar Serious Request gegaan. Daaraan is dus nu een einde gekomen, maar de stichting Glazenhuis Hippolytushoef wordt niet opgeheven, bezweert Boontjes. ,,Dat er vaak maar weinig mensen stonden, komt natuurlijk ook doordat we het in december deden, aansluitend bij Serious Request.

Misschien moeten we in de zomer maar eens wat gaan doen, om wat meer leven in het dorp te brengen. Daarover zijn we druk aan het nadenken. In elk geval zijn we de mensen, die ons in die vier jaar hebben gesteund, met allerlei vormen van hulp en door mooie bedragen bij elkaar te brengen, erg dankbaar."

Foto: Ingezonden