DonCrew 640x480

Reeds eerder konden wij melden dat de heer Klaas Visser uit Winkel op 3 oktober j.l. een ontmoeting had met enkele familieleden van de op 17 november 1940 verongelukte vliegenier, die met enkele andere vlieger neer gestort is in de Groetpolder bij Winkel.

Onlangs kwam er een bericht van de familie, dat men het zeer op prijs had gesteld dat de heer Visser er werk van had gemaakt hen op te sporen en te ontmoeten en rond te leiden op de verschillende plekken. De heer Visser heeft zich van jongs af aan al verdiept in de oorlog van '14-'18, (Eerste Wereldoorlog), maar is de laatste jaren ook steeds meer bezig om de oude oorlogsverhalen van de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) uit ons eigen gebied boven water te krijgen. Er zijn in de voormalige gemeente Niedorp meerdere oorlogsmonumenten. In Kolhorn, Nieuwe Niedorp en Winkel zijn er vliegtuigen neergestort. De heer Visser zou graag nog in contact komen met mensen van de generatie, die de oorlog hebben mee gemaakt en wellicht verhalen hebben over deze tijd. Voor de heer Visser is het een uitgebreide hobby geworden, maar het woord passie komt meer in de buurt, omdat hij met zeer veel gedrevenheid bezig is met het zoeken naar familieleden van de verongelukte vlieger. Op dit moment zoekt hij van één verongelukte vlieger bij Winkel nog naar familieleden in het buitenland, dit gaat wel zeer moeizaam, maar de aanhouder wint. De restanten van het neergestorte vliegtuig in de Groetpolder zijn op 26 september 1953 uit de grond gehaald door een speciaal bedrijf. 

Verhalen over de neergestorte vliegtuigen in de verschillende dorpen kunnen worden gezonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar het verhaal over de ontmoeting met de familie van één van de vlieger.

Op de foto: De crew van het verongelukte vliegtuig in de Groetpolder

Deel dit bericht

{fshare}

{ttweet}