331 Bosstraat. Sporthal  640x480

Op woensdag 2 juli was het precies 25 jaar geleden, dat er een bijzonder evenement heeft plaats gevonden in de Niedorphal te Winkel.

Wij gaan terug naar het jaar 1989, toen werd er van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli een wereldduurrecord zaalhandballen gehouden. Het toenmalige damesjunioren handbalteam van Handbalvereniging Niedorp probeerde met deze poging in het Guinness book of records te komen.

hand003 640x480

De 50 uur handballen vergde een flinke voorbereiding, waarbij niet alleen op het lichaam werd gelet, maar ook op het eten, want de dagen zouden zeer zwaar worden. Het grootste gedeelte van de 50 uur, zat de Niedorphal bomvol met fans, die zelf ook maar weinig naar bed gingen. Paul Vlaar de bekende muzikant, wist in die tijd op jonge leeftijd de zaal al in de juiste sfeer te brengen, verder was de muziek in handen van Niedorps Fanfare, Winkel's Harmonie, Drumband DWV, Marco leander en Anton Vlaar.

hand004 640x480

Voormalig sportwethouder de heer Idema gaf het startschot voor de recordpoging. Er waren teams uit het hele land aanwezig en zelfs een team uit Belgiƫ. Het record wisten de dames te halen en daarmee kreeg men ook nog een leuk reisje naar Egypte aangeboden. Wie er bij is geweest, krijgt weer de koude rillingen over de rug, bij het beeld van het laatste fluitsignaal en de huldiging van de dames, maar ook van de sfeer die in de zaal hing bij dit bijzondere evenement. Na 12 1/2 jaar is het team nog een bij elkaar geweest, om terug te kijken op dit bijzondere weekend, of men na 25 jaar ook weer bij elkaar gaat komen is nog niet duidelijk.

hand001 640x480

Het team bestond uit:

Fysiotherapeuten: Gerda Modder, Thea Dam, Jan v.d. Zon, Yvonne Timmerman, Marjan de Jong, Greet v.d. Bel en Wijnand Klaver.

Speelsters: Mirjan ter Haar, Marieke Barten, Jeannette Klaassen, Ramona Wit, Sonja Spaansen, Ingrid Harberts, Margareth Peterse, Miranda v.d Stoop, Esther Vinke, Karin van Dekken, Ursuline Peterse en Petra Reyne.

Coaches: Ief van Eeten en Ina Barten

Begeleidsters: Sonja v.d. Duin en Olga Kool

hand002 640x480

 

1e foto: Archief P. de Graaf

Overige foto's: Ingezonden