pol

Wie rond de feestdagen met drank op achter het stuur stapt, loopt een groot risico om te worden gesnapt.

De politie houdt extra toezicht op het drankgebruik in het verkeer. Vaak gebeurt dit tijdens reguliere politiesurveillances, zodat iedereen op ieder moment en op iedere plaats het gecontroleerd kan worden.

Alcohol en verkeer gaan niet samen

Het is niet verstandig om onder invloed van alcohol te rijden. De eigen veiligheid en die van anderen staat op het spel. Daarnaast staan er stevige boetes op rijden onder invloed. Bij een promillage boven de 0,5 (220 ug/l) en voor een beginnende bestuurders boven de 0,2 (90 ug/l) is het verboden om verder te rijden. Heeft een bestuurder ruim teveel gedronken, of bij een aanrijding betrokken geraakt, dan wordt het allemaal nog veel vervelender. Denk daarbij aan het kwijtraken van het rijbewijs. En zelfs aan forse taak- en gevangenisstraffen. Verzekeraars zullen de veroorzaakte schade verhalen, als blijkt dat de bestuurder onder invloed heeft gereden. In de meeste gevallen betekent dit een persoonlijk faillissement.

Zoek een BOB!

100% BOB = 0% op! De politie kondigt regelmatig aan dat er gecontroleerd wordt op het rijden onder invloed van alcohol, o.a. via twitter en facebook. Ondanks het grote draagvlak voor alcoholcontroles, worden toch nog dagelijks drankrijders aangehouden. Als u van plan bent om te drinken, zorg dan vooraf voor uw vervoer.