pol

Op vrijdagavond hield de politie een 25-jarige vrouw uit Winkel aan op verdenking van het rijden onder invloed van drugs

. Omstreeks 20.20 uur zagen politiemensen de verdachte de Nieuwstraat inrijden, tegen de verplichte rijrichting in. Toen zij de bestuurster controleerden zagen zij dat de vrouw vermoedelijk onder invloed van GHB verkeerde. Zij maakte spastische bewegingen en reageerde nauwelijks op vragen die haar gesteld werden. Toen zij heftig begon te schudden en dreigde buiten bewustzijn te raken, waarschuwde de politie een ambulance. De vrouw werd overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Omstanders vertelden dat de vrouw korte tijd daarvoor met haar auto bijna over een vol terras in Schagen was gereden. Een van de banden van de auto was daarbij lek geraakt. In het ziekenhuis werd bloed van de vrouw afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

De politie nam het rijbewijs van de vrouw in. Bij onderzoek in de auto, vond de politie een flesje vloeistof. Het gaat hierbij vermoedelijk om GHB. Het flesje werd in beslag genomen.