cusgp

De ChristenUnie-SGP in de provincie Noord-Holland wil dat de bussen in de provincie een dag gratis rijden om na de stakingsdagen iets terug te doen voor de gedupeerde reizigers.

Zondagavond werd bekend dat er een akkoord is bereikt tussen werkgevers en werknemers in het streekvervoer. Daarmee zijn verdere stakingen opgeschort. Volgens de ChristenUnie-SGP is dit goed nieuws voor buschauffeurs en reizigers.

Statenlid Michel Klein: ‘Buschauffeurs hebben de afgelopen weken van hun goed recht gebruik gemaakt om te staken. Dat heeft geleid tot verbeteringen in de arbeidsomstandigheden en dat is heel belangrijk. Voor reizigers heeft dit helaas wel vervelende gevolgen gehad. Veel gebruikers van de bus hebben andere vormen van vervoer moeten zoeken en te maken gehad met extra kosten of vertragingen.

Wij willen graag dat de provincie iets voor hen terug doet, zodat reizigers weer een positieve ervaring met het Noord-Hollandse busvervoer op doen. Wij denken aan een dag gratis met de bus voor alle inwoners of een andere actie waarmee reizigers tegemoet gekomen worden.'

De provincie betaalt vervoerders niet voor de dagen waarop niet gereden is. De ChristenUnie-SGP wil dat de provincie het uitgespaarde geld inzet om de actie te financieren. De fractie gaat het plan komende maandag voorstellen in vergadering van de Provinciale Staten.