IMG 4285 640x480-BorderMaker

De politieke partijen in de Gemeente Hollands Kroon maken overuren in de aanloop naar de verkiezingen op woendag 19 maart a.s..

Waren de lijsttrekkers vorige week nog te gast bij de Dorpsraad in Lutjewinkel, dinsdag j.l. was men aanwezig in de Laurenskerk te Kolhorn op uitnodiging van de Dorpsraad Kolhorn. Niet alle partijen hadden de lijsttrekkers ingezet deze avond, omdat er andere verplichtingen op de agenda stonden.

IMG 4256 640x480-BorderMaker

D66 was niet aanwezig, omdat er door het overlijden van Els Borst een kleine pauze was ingelast in de campagnetijd. Het debat ging deze avond over thema's die Kolhorn bezig houden. Zoals de leefbaarheid in het dorp, nu er geen winkels meer zijn. Het plan Ansjoviskade kwam ook uitgebreid aan bod, omdat er na jaren praten nog steeds geen activiteiten te zien zijn.

IMG 4261 640x480-BorderMaker

De lijsttrekkers mochten over alle onderwerpen een mening geven, maar werden wel aan een bepaalde tijd gehouden, omdat de avond anders te lang zou worden. Het publiek mocht na elke ronde een groene of een rode kaart uitbrengen op de lijsttrekkers. Opvallend was dat de lijsttrekkers die erg lang van stof waren, door het publiek werden afgerekend met een rode kaart.

IMG 4277 640x480-BorderMaker

Politici moeten proberen in een aantal zinnen duidelijk maken waar men voor staat en niet een lang verhaal, want dat zorgt voor veel onduidelijkheid en zeker niet in on-liners. De komende tijd zullen de lijsttrekkers nog meerdere keren in debat gaan, dus wellicht worden deze suggesties meegenomen.