vlag groenlinks 002aaa

POLITIEK CAFÉ GROENLINKS HOLLANDS KROON  

Op zaterdag 17 februari organiseert GroenLinks Hollands Kroon een politiek café.

Thema: de betekenis van water- & bodemsturend beleid voor het klimaat, de energietransitie en de biodiversiteit.   

Volgens de Bestrijdingsmiddelenatlas is het oppervlaktewater in de Kop van Noord-Holland aanzienlijk vervuild door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit en de beschikbaarheid van water en bodem zijn de basis van ons bestaan en daarmee van groot belang voor alle mensen, voor natuur, landbouw, energievoorziening, scheepvaart en industrie. Door het veranderende klimaat stijgt de zeespiegel en hebben we afwisselend te maken met grote wateroverlast en extreme droogte.   

Deze problemen mogen niet zomaar worden afgewenteld op toekomstige generaties. Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken. Ook lokaal is er veel aandacht voor een gezonde bodem, voldoende en schoon water en meer biodiversiteit. Het gaat dus niet alleen om hoe de politiek in Haarlem, Den Haag en Europa deze problemen aanpakt, maar ook om lokale initiatieven in de praktijk die ons land beter bestand maken tegen klimaatverandering.   

We hebben een Tweede Kamerlid, een Statenlid, mensen van Meer Bomen Nu en een biologische bollenboer uitgenodigd om hun visie hierop te horen en te bespreken: Suzanne Kröger (GroenLinks, Tweede Kamer), Ruchama Bwefar (GroenLinks, Provinciale Staten), Monique Lebon & Dirk de Vries (Meer Bomen Nu) en Wim Postema (kweker van biologische sneeuwklokjes). Gespreksleider is Peter Fekkes.  

Thema: de betekenis van water- & bodemsturend beleid voor het klimaat, de energietransitie en de biodiversiteit.   

Plaats: IdeeënTheater, Kreil 6, Barsingerhorn  

Tijd:

15.00-15.30 uur: INLOOP

15.30-17.00 uur: POLITIEK CAFÉ

17.00-18.00 uur: BORREL met heerlijke hapjes  

Iedereen is van harte welkom!

Aanmelden: met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (hoeft niet per se, maar is wel handig voor de catering)  

Graag tot ziens op 17 februari!

Het wordt een hartstikke leuke en interessante middag.