actie kolhorn 640x480

Op zaterdag 14 maart is de Partij van de Arbeid Hollands Kroon langs de deuren geweest in Kolhorn.

Een grote groep vrijwilligers ging langs de deuren om aan de bewoners te vragen hoe het dorp hun bevalt, wat er beter kan en stelde vragen over de verkiezingen. Tweede Kamerlid Marith Rebel hielp PvdA Hollands Kroon mee om vragen over de landelijke items te beantwoorden.

De bewoners reageerden positief dat de PvdA langs kwam om te vragen wat er speelde in hun dorp en wat er verbeterd kan worden.

‘De meeste bewoners van Kolhorn vinden de rustige woonomgeving, het omkijken naar elkaar en de gezelligheid grote pluspunten van het dorp’ verteld PvdA Hollands Kroon woordvoerder Paul Medema. ‘Daarnaast rijdt de buurtbus weer vanaf 7 uur in de ochtend en dat vinden de inwoners plezierig’.

‘Veel bewoners hebben aangegeven dat zij de geplande nieuwbouw op de Ansjoviskade veel te lang vinden duren, zo krijgen de jongeren uit Kolhorn weinig kans om in Kolhorn te blijven wonen. Daarnaast vinden de bewoners het een groot gemis dat er geen winkels meer zijn in het dorp. De bewoners van Kolhorn vinden ook dat er teveel huurwoningen door de Wooncompagnie worden verkocht, hierdoor daalt het aantal huurwoningen in Kolhorn snel’ aldus Paul Medema.

De gegevens die voortkomen uit deze gesprekken worden verwerkt en binnenkort verspreid in de buurt. De lokale politici van de PvdA nemen de resultaten mee in de gemeenteraad, geven deze informatie aan de kernbeheerder mee en/of in het lokale ombudsteam.

Archieffoto