IMG 6079 640x480-BorderMaker

De Partij van de Arbeid in Hollands Kroon steekt op zaterdag 21 maart de handen uit de mouwen tijdens de nationale vrijwilligersactie van NLdoet.

PvdA-vrijwilligers en –raadsleden gaan die dag aan de slag in Kolhorn om mee te helpen met het opknappen van het dorpshuis De Nieuwe Horn en de Laurenskerk.

“Dit sympathieke initiatief steunen wij van harte, want een dorpshuis in een dorp als Kolhorn is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp”, zegt raadslid Jan Steven van Dijk.

Van Dijk: “Voor veel mensen is vrijwilligerswerk vanzelfsprekend, maar voor anderen is deze actie van NLdoet net dat zetje om ook vrijwilligerswerk te gaan doen in hun woonplaats. Van een wandeling maken met een bewoner van het verzorgingstehuis, het rijden van jeugdige sporters naar de uitwedstrijden tot het meehelpen organiseren van allerhande activiteiten op school.”

De PvdA doet al jaren mee met deze nationale actiedag, juist om ook aan te geven dat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is om onder andere verenigingen draaiende te houden.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers, raadsleden en Kamerleden van de PvdA doen elk jaar op tientallen plaatsen mee in Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.