IMG 4739 BorderMaker

In 't Veld ging de vrijdag (11 november, Sint Maarten) op een bijzondere manier van start.

De leerlingen van de RKBS De Marinx kwamen bij elkaar in de Martinuskerk aan de Rijdersstraat, waar onder leiding van Pastor Jorink een korte dienst werd gehouden. Elk jaar heeft de school een bijzondere start van het Sint Maartenfeest.

IMG 4733 BorderMaker

Enkele jaren geleden werd er gestart bij de school, toen ging een paard met Sint Martinus vooraf aan de lange stoet. Dit jaar speelde het zich dus af in de Martinuskerk. Het feest Sint Maarten staat in het teken van geven en ontvangen, daarom werd er op deze morgen ook iets geschonken.

IMG 4741 BorderMaker

De Fancy Fair die onlangs is gehouden op de Marinx leverde een prachtig bedrag op van € 1.200,=, de helft van dit bedrag gaat naar een project in Kenia, waar het bedrag zal worden gebruikt voor het aanstellen van vijf kleuterjuffen, die daar dan weer heel veel kinderen mee kunnen helpen.

IMG 4755 BorderMaker

Er werden nog enkele liederen gezongen na deze overhandiging en vervolgens ging de lange stoet richting school met de staf van Sint Martinus voorop.

IMG 4757 BorderMaker

Natuurlijk werd er langs Maria Mater gelopen, waar een dag eerder al een delegatie van de school een bezoek had gebracht met een lampion.

IMG 4798 BorderMaker