IMG 1799 BorderMaker

Donderdag 4 mei kregen de leerlingen uit groep 6/7 van OBS De Mient bezoek van Kevin Doesburg en Lars van der Meer uit Heerhugowaard.

De 18-jarige mannen lieten een aflevering zien uit de zelfgemaakte documentaire 'Heerhugowaard in de Oorlog’. Na de boeiende documentaire, waren er volop vragen bij de leerlingen. Anno 2017 is iedereen nog volop bezig met de tweede wereldoorlog, die nu alweer 72 jaar geleden ten einde kwam.

Kevin en Lars werden bedankt door de leerlingen van groep 6/7 met tekeningen en een cadeau.

Met deze zesdelige serie vragen Kevin en Lars en hun medewerkers nóg meer aandacht voor zowel de herdenking als de vrijheidsviering.

Bijna een jaar geleden presenteerde Kevin Doesburg het toneelstuk ‘Heerhugowaard in de Oorlog’. Een verhaal over een gezin, dat leeft in tweestrijd tussen gezin en onderneming, eigen veiligheid en helpen van anderen en tussen haat en liefde.

Hierop volgde een imponerende docuserie met thema's als verzet in Heerhugowaard, verzetsstrijders, de evacuees uit Den-Helder in vergelijking met de hedendaagse vluchtelingen, de hongerwinter en de Slag om Rustenburg. De laatste aflevering gaat over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog.

De 18-jarige scholier Lars speelt al zeven jaar bij musicalgroepen van Cool en danst ook nog eens zes jaar bij dansschool Biersteker. Kevin is al 10 jaar actief in het theater en circus. Daarnaast maakt hij veel eigen producties, zoals ‘Come on Eilleen’, ‘Heerhugowaard in de Oorlog’ en vele circusacts.

Op Bevrijdingsdag wordt een speciale bioscoopavond georganiseerd bij het Trinitascollege - Han Fortmann aan de Beukenlaan in Heerhugwaard. Naast de laatste aflevering van ‘Heerhugowaard in de Oorlog’ worden nooit eerder vertoonde beelden vertoond. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend en de presentatie begint om 20.00 uur.

Een kaartje kost € 5,= en is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..