Judo-jeugd-SportserviceNH- 04 640x480

Sportservice Schagen en Stichting BAS (Surplus) werken samen met meerdere basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen in het opzetten van zogenaamde dagarrangementen.

Wat is een dagarrangement?

In een dagarrangement worden aansluitend aan schooltijd sportieve, culturele of creatieve activiteiten aan kinderen aangeboden. De leerlingen kunnen kiezen uit een breed en gevarieerd aanbod en daarmee zich op allerlei gebieden ontwikkelen. Dit aanbod bestaat steeds uit cursussen, variërend van vier tot tien weken. De cursussen worden waar mogelijk in samenwerking met plaatselijke (sport)verenigingen gegeven, zodat er doorstroming naar de vereniging kan worden gerealiseerd. Ouders worden op de hoogte gebracht van de dagarrangementen via de basisschool en de kinderopvang.

Doelstelling dagarrangementen

Met het opzetten van dagarrangementen worden de volgende doelen gerealiseerd:

• uitbreiden van het aantal scholen en kinderopvangorganisaties met sport- en cultuuraanbod;

• versterken van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie en de inzet van sportverenigingen voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk;

• stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen;

• bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen en stimuleren van actieve kunstbeoefening onder jongeren.

Huidige dagarrangementen

In de kernen Hippolytushoef, Harenkarspel/Tuitjenhorn, Stroet/St. Maarten/Dirkshorn, Wieringerwaard/Oude Sluis, Anna Paulowna, ’t Zand, Petten, Breezand, ’t Veld/Winkel en Middenmeer vinden inmiddels minimaal twee maal per jaar dagarrangementen plaats. Dagarrangementen die tot nu toe hebben plaatsgevonden zijn onder andere streetdance, hiphop, inline skaten, judo, theater, circus, gitaarles en fotografie.

Jiu Jitsu

In Nieuwe Niedorp zal binnenkort de tien-weekse cursus jiu jitsu van start gaan. Jiu Jitsu is een vorm van zelfverdediging.

Voor wie: kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen in Nieuwe Niedorp en Winkel

Dag: donderdag Start: 30 januari (in de vakanties is er geen les)

Locatie: gymzaal achter bassischool de Snip

Tijd: 16.00 tot 17.00 uur

Aanmelden is noodzakelijk, dit kan tot: uiterlijk 16 januari Aanmelden en verdere informatie is te vinden op www.sportserviceschagen.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Talisa van der Fluit), tel: 0224-214774 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.