IMG 8425 BorderMaker

NK Kolven Heren in zaal Concordia Nrd Scharwoude 9 t/m 14-04 2018

De uitspraak van Baron de Coubertin: “Meedoen is belangrijker dan winnen” zou zomaar kunnen slaan op het jaarlijkse NK Kolven want je moet van goeden huize komen om hier hoge ogen te gooien als je niet behoort tot de coryfeeën van de Kolfsport, met name de 1e klassers en de Supers. De bijtelling voor de lagere goden is nl bij dit kampioenschap niet van toepassing. Dat betekent dus een gemis aan bonuspunten van 3, 6, 9, of zelfs 12 punten per beurt van 5 slagen voor respectievelijk de 1e, 2e,3e en 4e klasse.

Ben je dan een masochist als je als lager geklasseerde speler meedoet? Het antwoord daarop is volmondig ja, want masochisme kenmerkt zich in het plezier hebben in nederlagen. Maar gelukkig staat dat plezier voorop en zal ieder zichzelf respecterend bondslid met groot genoegen er ieder jaar weer aan meedoen. Je weet immers nooit of je een “Lucky day” hebt waar door je respect afdwingt bij vriend en vijand.

Van de totaal 148 deelnemers waren er 8 spelers van Niedorp in het strijdgewoel te vinden, te weten; Sjaak Groot met 96 punten, Simon Entius 91, Piet Heneweer 90, Jan Goet 86, Gerard van Stenis 76, Ton Vlaar 73, Bert Klanke 63 en Cees de Jong 53. Gezien de resultaten van de voorrondes was de ondergrens voor deelname aan de finale gezet op 95, zodat Sjaak Groot de enige was die op zaterdag terug mocht komen. Met 96 evengoed een moeilijke opgave want de hoogste was Dick Beers van Op Maat zd Scharwoude met 112 en zie dat dan maar eens in te halen in 1 beurt van 5 slagen met maximaal 60 punten.

Dick Beers bleef glansrijk overeind en behaalde het Nederlands Kampioenschap met een totaal incl voorronde van 167. 2e Werd Niels Wissink van Onder Vrienden Oud Karspel met 162 en 3e Jan Blaauw eveneens van Onder Vrienden met 160. Sjaak eindigde, niet onverdienstelijk, met een totaal van 134. Concluderend was iedere deelnemer, zoals in iedere sport die met intens plezier wordt beoefend, blij met een heerlijke week Kolven en was de organisatie van het geheel bijzonder goed te noemen. Iedereen kijkt dan ook alweer uit naar volgend jaar.

In Niedorp gaan de clubactiviteiten uiteraard ook gewoon door en zo was er op do 5 april weer het maandelijkse rondje om de paal. Er werd zeer verdienstelijk geslagen met slechts 8 poedels op het totaal van 170 klappen en maar 3 deelnemers onder de 70 punten. Of er sprake is van een stijgende lijn? Dat is natuurlijk te hopen maar het is en blijft de Kolfsport en die is zo onvoorspelbaar als het maar zijn kan. Maar dit resultaat geeft de burger goede moed!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 96 wk 16 2018