IMG 8425 BorderMaker

Begin mei zijn zo ongeveer alle Bondswedstrijden van het seizoen 2017/2018 gespeeld. OverdeHelft/SOS Nieuwe Niedorp heeft, met wisselend succes, aan bijna alle wedstrijden meegedaan met meerdere deelnemers. Resultaten daarvan zijn terug te lezen in vorige afleveringen van het Kolfnieuws.. Dat het wedstrijdseizoen over is betekent overigens niet dat het voor OverdeHelft/SOS afgelopen zou zijn. Nee, ons wacht nog een hele zomer van onderling spelen en oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zoals in elke sport is training noodzakelijk, alhoewel je voor de concentratie die de Kolfsport behoeft beter op Yoga kunt gaan dan op Fitness.

Wel hebben de aangesloten bondsleden nog een paar 30-slagen middagen voor de boeg om uiteindelijk de klasse te bepalen waarin ze spelen. De laatste onderlinge wedstrijd van het seizoen vond plaats op 19-04 en bestond uit 18 deelnemers. Verdeeld in 4 poules gaf dat de volgende uitslagen van de kolvers die een biefstukje in ontvangst mochten nemen,te weten de nrs 1 en 2 van elke groep:

Groep 1

1. Jan Goet 94 pnt

2. Sjaak Groot 85 pnt

Groep 2

1. Simon Entius 102 pnt

2. Piet Heneweer 101 pnt

Groep 3

1. Jan de Waard 90 pnt

2. Thijs Ligthart 87 pnt

Groep 4

1. Wim Schotsman 80 pnt

2. Wim Bakker 79 pnt

Met name de Kolvers in groep 4 leverden een verbitterde strijd want dat zijn merendeel de laatst toegetreden leden. Vanaf september begint seizoen 2018/2019 en dan worden ze ingedeeld in de normale groepen. Dan is de inwerkperiode voorbij en wordt er uit een ander vaatje getapt.

Nu mag er ,heel af en toe, nog een mislukte klap over of wordt , een enkele keer, een mispeer wat gunstiger neergelegd maar dan wordt het “serious business”. We hopen dat ze ook bondslid worden want dan kan door hun aan iedere wedstrijd worden meegedaan. Tijdens de zomer periode gaat de Soos gewoon door. Alleen als de Maurits is gesloten niet, maar die data zijn nog niet bekend.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 97 wk 18 2018