IMG 20180623 091459 BorderMaker

Er vond een primeur plaats in Wognum…

Op 23 juni, in sporthal De Bloesem werd de ‘European Cup Duo System’ georganiseerd. Een geheel nieuw jiu jitsu toernooi met uitsluitend duo system, uniek in Europa.

Voor de deelnemers waren kwalificatiepunten te behalen voor het E.K. en het W.K.. Ook waren er nieuwe innovaties doorgevoerd zoals muzikale ondersteuning tijdens de wedstrijden, een lichtshow, een live verbinding via het internet en vooraf voor de deelnemers een fotoshoot. Uniek was ook dat er dit jaar, eenmalig, poules waren voor de jeugd onder de zestien jaar.

20180623 110607 resized BorderMaker

Budo Yujo was deze dag present met drie duo’s, te weten; Sammy-Jo en Keano, Iris en Thijs en, voor de laatste keer, Frank en Ciska. Onze jeugd streed mee in een zware poule van 10 duo’s met het ‘afval systeem’. Dit houdt in dat wanneer je twee keer een wedstrijd verliest je automatisch uitgeschakeld bent. Behalve Nederlanders bevatte deze poule ook een Belgisch en een Noors duo.

Iris en Thijs hadden hun eerste partij tegen hun trainingsmaatjes Sammy-Jo en Keano. Iets wat de auteur van dit stukje wel jammer vond omdat ze gehoopt had dat de loting alleen onbekende tegenstanders had opgeleverd. Iris en Thijs verloren deze partij. Hun tweede partij was al een stuk feller dan hun eerste, maar helaas was hun tegenstander gewoon beter. Hierna mochten zij de rest van de dag op de tribune naar de wedstrijden kijken.

Na de winst van Sammy-Jo en Keano in hun eerste ronde draaiden zij nog 2 wedstrijdrondes langer mee. Maar ook zij konden na twee verloren partijen met een welverdiende 4e plaats bij Iris en Thijs op de publieke tribune aanschuiven. Gelukkig was er genoeg te zien en hoefden ze zich niet te vervelen. Ook was er een heuse schare supporters op komen dagen die goed van zich liet horen tijdens de wedstrijden. Dit heeft de deelnemers zeker geholpen en het is ontzettend gaaf om voor zo’n enthousiast publiek op de mat te staan.

20180622 194737 resized BorderMaker

In de pauze was er een demonstratie van Grootmeester Wim van Vorstenbosch met échte wapens, en daarna was het beurt aan Frank en Ciska om voor de laatste keer als deelnemer op de wedstrijdmat te staan. Hier werd het ‘poule systeem’ gehanteerd, wat betekent dat je alle wedstrijden in je poule speelt, ongeacht de uitslag. Ze draaiden hun eerste partij tegen een Duits duo, welke ze nipt verloren. Daarna mochten ze tegen hun trainingsmaatjes welke ze ook verloren. In de derde partij hoefden ze enkel de winst te claimen, omdat hun tegenstander uitgevallen was. Ondanks de uitslag waren ze tevreden met deze wedstrijden en met een derde plaats op dit toernooi kunnen ze met opgeheven hoofd hun wedstrijdbanden in de wilgen hangen. Het is nu de beurt aan de jeugd in onze sportschool om het stokje over te nemen en ze zijn hard op weg! We hopen over een paar jaar hier terug te zijn met nog veel meer duo’s die net zoveel zullen genieten van de wedstrijden als wij hebben gedaan. We hebben er het volste vertrouwen in dat dat moet lukken.

Al onze supporters: Dank jullie wel voor jullie oorverdovende ondersteuning, jullie waren fantastisch!

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Foto's: Ingezonden