IMG 3923 BorderMaker

Zwembad de Wirg staat bekend als een echt les zwembad.

Iedere week volgen honderden kinderen hun zwemles in het warme water van het zwembad. Maar ook veel volwassenen komen wekelijks naar het zwembad om daar drie kwartier lekker te zwemmen, trimzwemmen, triatlon zwemmen, borstcrawl zwemmen, bootcampen of conditiezwemmen.

IMG 7461bb BorderMaker

Uit al deze groepen kwamen 31 bikkels donderdagavond naar Medemblik om daar te gaan zwemmen in het IJsselmeer. En dat is wel even iets anders dan het lekkere warme heldere water in je vertrouwde, overzichtelijke badje.

IMG 3906 BorderMaker

Bij Medemblik waaide de wind uit het noord oosten met een kracht van 4 , wat een indrukwekkende golfslag opleverde. De temperatuur van het IJsselmeer water viel niet tegen: het voelde in ieder geval warmer dan de 17 graden, maar dat kan ook door de adrenaline komen.

IMG 3911 BorderMaker

Onder leiding van badjuf Corina werd de golfslag getrotseerd en zwommen alle sportievelingen hun rondjes van 500 meter vanaf het instap trappetje tot een aanlegsteiger bij de haven. En wat was het hard werken maar vooral ook 'kicken' om tussen die hoge golven door te zwemmen. Met extra toezicht vanaf de dijk en vanaf het water kwamen alle zwemmers weer veilig en voldaan aan land.

IMG 3913 BorderMaker

Daar stond juf Marjan al klaar met een heerlijk bakkie koffie met cake en koek. We kunnen weer terug kijken op een ruige maar mooie zwem ervaring!

Team de Wirg

Foto's ingezonden