IMG 9917aa-BorderMaker

Het Niedorper Kampioenschap hebben we gevist vanuit de Huyskamer in Lutjewinkel.

Ieder jaar vissen we een gezamenlijke wedstrijd om te kijken wie zich een jaar lang de kampioen van Niedorp mag noemen. En voor de gezelligheid, en gewoon om dat het kan.

We visten vanuit de Huyskamer omdat het in Nieuwe Niedorp kermis is, En dan ligt Lutjewinkel lekker centraal. En we weten inmiddels dat ze daar ook een goeie bal gehakt draaien en de rest ook goed verzorgd is.

We zijn na overleg gaan vissen in het kanaal bij Kolhorn. Daar zat voor iedereen wel vis, kleintjes voor Cery E, Dick F en Jan E, grotere voor de wat oudere zwaardere vissers. Slager Piet en Nic Ursem gingen de diepte in, niet qua gesprek want veel zinnigs kwam er niet uit, maar met hun aas.

Kiloknaller Piet tikte veel dikke baarzen van rond de 20 cm en zelfs een paar maatbaarzen naar zijn hakblok. Een mopperende Nic Ursem ving er zelfs 1 van 25,5 cm. De vergelijking met ene Waldorf en Stadler werd al gehoord langs de kade . Jan E viste hoog en ving de eerste 2 stekken al 16 en 28 st, Dick volgde met 16 en 22 st maar Ceryl kon ze nog niet erg vangen.

Daarna werd het wat wisselvalliger en ving Jan een stek van 1 maar ook een stek van 28 weer. Ceryl had na een 2 toch ook nog een 23 en een 26 en klom weer aardig op.

Toen de laatste stek bijna niemand wat ving had Ceryl er toch nog 9, en viste zich nog naar de 3e plek. Kortom een wedstrijd die alles in zich had. Een gemiddelde van bijna 40 st. p.p. Er deden 16 man mee

De uitslag:

1   Jan Eelsing 85   st.
2   Dick Feyen 82   st.
3   Ceryl Emmaneel 81   st.
4   Jan Groet 58   st.
5   Marcel Boukes 57   st.
6   Jaap v.'t Voort 44   st.
7   Ed de Boer 44   st.
8   Dirk Bruin 44   st.
9   Piet v/d Kreeke 43   st.
10   Ron de Ron 35   st.

Volgend jaar weer.