IMG 8425 BorderMaker

Het spel is weer op de wagen!

Een van de leukste wedstrijdvormen van het Kolven is weer van start gegaan, namelijk de voorrondes van de zestallen. Waar het Kolven vrijwel altijd een individuele sport is, gaat het hierbij om scoren in teamverband en dat is een andere tak van sport. Wedstrijdpunten voor je team halen is belangrijker dan het totaal van de geslagen punten door jezelf. Twee teams waren onze tegenstanders, nl “De Vergulde Vos” uit Midwoud en “Gezellig Samenzijn” uit Zuid Scharwoude.

Piet Stammes trapte af met een fraaie serie van 38. Kreeg 6 punten bijtelling en dus een totaal van 44. De kolvers van de andere teams speelden minder dus de eerste 4 wedstrijdpunten waren binnen. Ton Vlaar sloeg totaal niet naar zijn zin maar haalde met 38 punten er toch ook 4. Gerard van Stenis was van slag. Een voor hem ongebruikelijk lage score van 36 en 0 wedstrijdpunten was het resultaat. Sjaak Groot sloeg een prachtige serie van 54 en scoorde er 4.Gerard Groot liet zich ook niet onbetuigd met 53 en ook 4 punten. Dat betekende dat van Niedorp iedereen behalve Gerard van Stenis de maximale score had en dus een totaal van 20 wedstrijdpunten na de 1e ronde. Midwoud was blijven steken op 6 en Gezellig Samenzijn kwam tot 10.

Maar………….. 1 zwaluw maakt nog geen zomer en 1 ronde is veel- maar niet alleszeggend De Vergulde Vos is een tamelijk jonge vereniging die zich pas de laatste 2 of 3 jaar in het wedstrijdcircuit heeft gestort waardoor een van de spelers verzuchtte; “Snappen jullie dat nou? De ene keer sla ik 40 punten en de andere keer 17.

Hoe kan dat?” Hij kreeg als antwoord dat die vraag al wordt gesteld vanaf het moment dat de Kolfsport werd uitgevonden. Een waarheid als een koe want wisselvalligheid kom toch wel erg veel voor. De 2e ronde begon voor Piet Stammes wat onfortuinlijker. Totaal 32 punten was niet genoeg. 0 Punten. Ton Vlaar sloeg een fraaie 41 en kon weer 4 punten bijschrijven. Gerard van Stenis was ook beter op dreef met 41, goed voor 2 punten. Simon Entius ging onverdroten door met 49 (op hem is die wisselvalligheid zelden van toepassing) en pakte weer 4 punten. Sjaak Groot had even ruzie met z’n bal en sloeg een voor hem ongebruikelijke 30. 0 punten.

Gerard Groot sloeg van de weeromstuit er ook 30 maar door een lagere score van Midwoud had hij toch nog 2 punten. Na de 2e ronde was de totaalstand: Midwoud 13, Nieuwe Niedorp 32 en Zuid Scharwoude 27. De volgende ronde is op 14 november in De Maurits te Nieuwe Niedorp. Ook de onderlinge clubwedstrijden draaien weer volop.

Op donderdag 1/11 was er weer een wedstrijd Klokkolven. Voor de statistiek volgen hier de 10 besten: Sjaak Groot 107, Simon Entius 99, Gerard Groot 95, Gerard van Stenis 94, Jan Goet 93, Bert Klanke 84, Jelle Mijer 78, Cees de Jong en Willem Bakker ex equo77, Ab Hageman 74 en Thijs Ligthart 73. Deel de geslagen punten door 10 en je weet het gemiddelde per slag en dat was over de hele linie gewoon goed te noemen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 99 wk 45 2018