snipbestuur 1 640x480

In de gemeenteraadsvergadering van 31 oktober j.l heeft de Stichting Sportzaal de Snip toestemming gekregen zelfstandig een compleet nieuwe sportzaal te bouwen bij de te renoveren en gedeeltelijk nieuw te bouwen, eveneens de Snip hetende, school in Nieuwe Niedorp.

Het oorspronkelijke plan om het uit 1958 bestaande gymzaaltje, van slechts 160 m2, voor maar liefst € 432.000 te renoveren werd met succes aangepast. Voor slechts ruim anderhalve ton meer kan door de ervaren Stichting nu een nieuwe volwaardige sportzaal worden gebouwd. De zaal krijgt een afmeting van ruim 300 m2, twee ruime kleedkamers, een grote toestellenberging en een toiletgroep en voldoet daarmee volledig aan de geldende KVLO normen.

De leerlingen van de Snip kunnen hier straks prima uit de voeten. Tevens biedt het ook veel meer mogelijkheden voor de 130 jaar oude, maar springlevende, sportvereniging Sparta. Door de vergrote sportzaal hoeven de turnsters van S.V. Sparta in de toekomst de aanloop van een sprong over de Pegasus en Tumblingmat niet meer vanuit de kleedkamergang te maken. Op de bovenverdieping wordt een multifunctionele sportruimte van ruim 90 m2 gebouwd en voorzien van een extra berging, met geïntegreerde spiegelwand en geluidinstallatie. Deze ruimte kan apart gehuurd worden en leent zich prima voor activiteiten zoals aerobic, street- en line dance ,vechtsport ,ballet enz.

De zaal wordt duurzaam gerealiseerd door middel van goede isolatie, en wordt voorzien van vloerverwarming d.m.v. aardwarmte en er komen zonnepanelen op het dak voor een energieneutrale exploitatie. Alles is tot in detail door de stichting voorbereid en morgen zou wat hun betreft de eerste paal geslagen kunnen worden. Nadrukkelijk wordt gesteld dat deze zaal geen concurrent wordt van de Niedorphal, die zich nog steeds perfect leent voor de “grote” zaalsporten zoals zaalvoetbal, handbal, badminton en volleybal, en volop bezet is. Al met al een goed staaltje van burgerparticipatie wat HollandsKroon zo hoog in het vaandel heeft.

3D sportzaal de snip 640x480

Meer info op www.svsparta.nl

Foto’s:

3D impressie van de nieuwbouw de Snip met links het grijze gebouw de sportzaal

Bestuur Stichting Sportzaal de Snip Met van rechts naar links; Marcel Groot, Hester Goet, Linda Tensen, Henk v.d. Kommer en JaapJan van Essen

Foto's: Ingezonden