v.l.n.r. Simon Cramer Mike Kabel Job v.d. Esschert BorderMaker

Clubkampioenschap Strokeplay 2023 op Regthuys

Op 2 en 3 september werd door Golfvereniging Regthuys op Golf & Countryclub Regthuys in Winkel het jaarlijkse Strokeplay Clubkampioenschap georganiseerd. De ultieme krachtmeting. Het kampioenschap waarbij alles moet kloppen. Iedere slag telt. Strokeplay is de meest pure vorm van golf. De profs doen het wekelijks. 2 Goede rondes lopen om de cut te halen en vervolgens begint het weekend en moet weer alles kloppen. Stalen zenuwen. Goed course-management, kennis van de regels. We speelden in 3 categorieën.

Het officiële clubkampioenschap 2023 voor dames en heren. Dus de speler met het minste aantal slagen over 2 dagen wordt de Clubkampioen. En voor de heren met een handicap van boven de 15 een (oneerbiedig uitgesproken) B kampioenschap waarbij handicap-verrekening wordt toegepast. Het weekend was zonovergoten. Prachtig zonnig weer, nauwelijks wind. De baan was in kampioenschaps-conditie. Strak geharkte bunkers. Prachtige fairways. Kortom de omstandigheden waren ideaal. Nadat op zaterdag alle deelnemers hun wedstrijd hadden gespeeld kon de wedstrijdleiding onder leiding van Leo Schuyt, bepalen welke spelers zondag mochten spelen om het kampioenschap. Om half 10 zondagochtend ging de B-categorie de baan in. Na de eerste dag werd de ranglijst aangevoerd door Léon Coumans met een voorsprong van 4 slagen op de nummer 2 Bert Polle. Maar er kan van alles gebeuren tijdens een rondje golf. Joost de Vries werd de runner up nadat hij de winnende dagscore had binnengebracht. Maar overall wist Léon Coumans zijn leidende positie te handhaven. De score van 142 slagen over 2 dagen bleek goed genoeg te zijn. Met 1 slag minder dan onze nummer 2 Joost de Vries en 3 slagen verschil met Lex Ligthart die een totaalscore realiseerde van 145. De voorzitter van de Wedstrijdcomissie deed de prijsuitreiking en complimenteerde de deelnemers en de winnaars met hun prestaties.

v.l.n.r.Wilma Raijmakers Dyvon Taylor Jeanne Schouten BorderMaker

Daarna was het even wachten op de finale van de dames en heren. Bij de dames had Dyvon Taylor, ook dit jaar weer een serieuze voorsprong opgebouwd. Zij werd onbedreigd onze 2023 Strokeplay Clubkampioene met een totaalscore van 159 slagen. 2de werd Jeanne Schouten met 184 slagen en 3de Wilma Raijmakers met 187 slagen. De voorzitter van onze Vereniging, Jaap Tukker, was speciaal naar Winkel gekomen om de winnaars in het zonnetje te zetten. Aansluitend werd de uitslag van de heren bekendgemaakt. Mike Kabel had op dag 1 de winnende score binnengebracht met 73 slagen. Jop van den Esschert had 4 slagen meer nodig, evenals Simon Cramer. Dus het kon spannend worden. De winnaar van dag 2 was Jop van den Esschert met 76 slagen. Mike Kabel 77. De einduitslag kon worden opgemaakt en “Mighty” Mike kon met trots de beker omhoog houden. Hij werd onze 2023 Strokeplay Clubkampioen met een totaal score van 150 slagen. Jop van den Esschert onze runner-up met 153 en 3de Simon Cramer met 159 slagen. Prachtige resultaten.

v.l.n.r. Joost de Vries Léon Coumans Lex Ligthart BorderMaker

De voorzitter dankte iedereen voor hun deelname en inzet. Memoreerde in zijn dankwoord ook nog even dat de baan in absolute kampioenschaps-conditie was en dankte de wedstrijdcommissie voor de perfecte organisatie van het 2023 Clubkampioenschap. Tot slot sprak onze nieuwe kampioen Mike Kabel nog zijn dank uit naar zijn flightgenoten, die het hem het vuur na aan de schenen hadden gelegd. Mike sloot zich aan bij de woorden van de voorzitter.

Het was een prachtige editie van het 2023 Clubkampioenschap Strokeplay.