04

Matchplay Clubkampioenschappen bij Golfvereniging Regthuys 23 september 2023.

Na alle poulewedstrijden die tijdens de zomer zijn gespeeld was zaterdag de grote finale dag.

Prolongeren Mike Kabel en Dyvon Taylor hun titels? Wie zijn de runners up? Wie bezetten de andere podiumplaatsen? Vandaag valt de beslissing. Matchplay is een wedstrijd waarbij het er om gaat welke speler het minste aantal slagen nodig heeft om uit te holen.

De dames.

Dit jaar was gekozen voor 1 categorie waarbij de verliezers van de eerste ronden verder speelden in de verliezers-ronde en de winnaars uiteindelijk konden strijden om het clubkampioenschap.

Dit resulteerde in een wedstrijd om de 3de en 4de plaats tussen Lisette Mels en Christine Woortman. Deze wedstrijd werd gewonnen door Lisette. Met 2 up versloeg zij Christine.

01

De finale werd wederom een familieaangelegenheid. Helen en dochter Dyvon Taylor bonden wederom de strijd aan voor het clubkampioenschap 2023. In 2022 wist Dyvon te winnen. Nu was het tot hole 18 onbeslist. Dus door naar 19. Dyvon maakte par en Helen wist de birdie putt te holen, dus Helen Taylor werd onze 2023 Matchplay Clubkampioen 2023.

Jenny Harsveld en Wilma Raijmakers bonden de strijd aan wie de winnaar zou worden van de verliezersronde. Jenny wist dit in haar voordeel te beslissen.

De mannen.

De wedstrijd om de 3de en 4de plaats werd gespeeld door Thierry de Vreeze en Christian Rens. Christian liep een ronde van 1 boven de baan en wist Thierry met 4 up te verslaan. 3de dus.

De finale. Mike Kabel, de regerend kampioen trof Leo Schuyt. Leo die na een imposante reeks overwinningen deze finaleplaats had bereikt. Ook de mannen maakten er een fantastische, spannende, sportieve wedstrijd van De mannen hielden het spannend tot en met hole 18. Mike putte voor birdie als eerste en.. miste. Leo maakte de birdie putt wel en werd zo Clubkampioen Matchplay 2023.

02

Bij de heren werd er ook gespeeld in de B-categorie wedstrijd. Steady Peter van Etten trof Bert Brands in de finale. Maar Bert Brands liet op de wedstrijddag weten niet te kunnen spelen. Een ongelooflijke teleurstelling. Neemt niet weg dat de prestatie van Peter alle lof verdient. Hij prolongeerde zijn titel en werd Clubkampioen van de B categorie.

Ook hier werd gestreden om de 3de en 4de plaats tussen Peter Bouma en John van Riessen. Peter Bouma won deze partij.

03

Onze voorzitter, Jaap Tukker sprak alle winnaars toe en feliciteerde hen met het bereiken van deze prachtige prestaties.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde finaledag.